Uafhængig journalistik er vigtigere end nogensinde før. Men uden din hjælp kan det ikke lade sig gøre.

Danwatch Journalistik

Vi har valgt, at vores journalistik skal være tilgængelig for alle. Men den er ikke gratis at producere. Derfor håber vi, at dem, der kan, vil støtte os.

Hvis du allerede støtter Danwatch, siger vi mange tak og undskyld ulejligheden.

Danwatchs afsløringer om jordbærindustrien nomineret til stor mediepris i Storbritannien

Sidste år afslørede Danwatch, hvordan jorbærplukkere i Spanien udsættes for krænkelser. Historierne blev udgivet i samarbejde med Al Jazeera, som nu er finalister til den prestigefyldte Amnesty Media Awards for journalistik om menneskerettigheder.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Nikolaj Houmann Mortensen
Nikolaj Houmann Mortensen
Journalist - Phone/ Signal: + 45 61652353

Sandra Blenner Rasmussen

Journalist

Vi har læst artiklen op. Lyt til den her

I sommeren 2021 bragte Danwatch en række historier om krænkelse af migrantarbejdere i den spanske jordbærindustri: Marokkanske og rumænske kvinder fortalte om udbredt seksuel afpresning, chikane og ydmygelser på landbrug, som producerer bær til supermarkeder i Danmark og store dele af Europa.

Læs også: Bitre Bær

Undersøgelsen blev bragt på Danwatch.dk, som en podcast og en række artikler i Politiken, og i en engelsk version på Al Jazeera English.

Afsløringerne er nu nomineret til den britiske Amnesty Media Award, som “fejrer fortræffelig journalistik om menneskerettighederne”. 

Et medie skal have base i Storbritannien for at kvalificere sig, og det er derfor den engelske udgave af historien på Al Jazeera English, som er indstillet. 

Historien er nomineret i kategorien ‘Written news’, og den er kommet i fint selskab med tungtvejende journalistiske afdækninger fra hele verden. De andre nominerede er The Times’ gennemgang af Talibans likvideringer af kritikere og magtfulde kvinder i Afghanistan, The Daily Telegraphs dokumentation af systematisk ødelæggelse af uighurers kulturarv i Xinjiang og en anden Al Jazeera beretning om voldtægt af etiopiske flygtninge fra Tigray-provinsen.

Se de nominerede i alle kategorier her.

Vinderne af årets priser bliver offentliggjort til en pris-ceremoni den 4. maj i London, hvor den britiske journalist og nyhedsvært fra Channel 4, Krishan Guru-Murthy, er konferencier.

Relaterede nyheder

Få vores nyhedsbrev

Hjælp os med at forbinde dig til verden …

Danwatch holder dig opdateret på, hvordan Danmark er forbundet til de mest sårbare mennesker i verden. Vi holder øje med de forhold, vores fødevarer, tøj og teknologi bliver til under, og vi holder øje med, hvad danske virksomheder laver i udlandet.

Vi tror på, at alle skal have fri adgang til kritisk journalistik, der forbinder os til verden. Derfor har vi som et af de eneste medier i Danmark valgt, at vores journalistik skal være gratis. Samtidig mener vi ikke, at vi troværdigt og kritisk kan dække danske virksomheder og samtidig være økonomisk afhængige af dem. Derfor er Danwatch fri for annoncer.

Danwatch har kun kunnet forblive uafhængige, kritiske, gratis og annoncefri, fordi vi får støtte fra fonde, donorer og støttemedlemmer. Nu mere end nogensinde har vi også brug for din hjælp. Støt Danwatch med en enkelt donation eller et fast månedligt beløb.

Tip os

Har du en idé, eller har du kendskab til forhold, som du mener, vi bør undersøge – så kontakt os.

Det kan også være, at du er freelancejournalist med en god ide – skriv eller ring.

Jeg vil være anonym

Du kan bruge formularen – også anonymt – men vil du være helt sikker på, at ingen kan spore din kommunikation til os, anbefaler vi, at du installerer app’en Signal på din telefon.

I Signal kan du kontakte os på dette telefonnummer: +45 2340 6664

Bankoverførsel

Enkeltbidrag

Merkur Bank

Registreringsnr.: 8401

Kontonr.: 0001 119 355

Bemærk, at du skal donere min. 200 kr. for at dit støttebidrag kan være med til at kvalificere os til at søge Tipsmidler.

Husk at skrive dit fulde navn, og gerne din e-mail som kommentar til overførslen. Tilføj dit CPR nr i kommentarfeltet, hvis du ønsker skattefradrag.

Want to make an international donation?

IBAN:
DK4284010001119355

SWIFT/BIC:
MEKUDK21

Click here

Bliv støttemedlem

Fast overførsel med Betalingsservice. Som fast bidragsyder accepterer du, at vi opbevarer dine data som beskrevet her.

Regnr., kontonr. og CPR-nr. bruges kun til at oprette en betalingsservice-aftale, således at fremtidige betalinger kan trækkes automatisk.