Uafhængig journalistik er vigtigere end nogensinde før. Men uden din hjælp kan det ikke lade sig gøre.

Danwatch Journalistik

Vi har valgt, at vores journalistik skal være tilgængelig for alle. Men den er ikke gratis at producere. Derfor håber vi, at dem, der kan, vil støtte os.

Hvis du allerede støtter Danwatch, siger vi mange tak og undskyld ulejligheden.

Filmen du ikke må se

Filmen ‘Seeds of Debt’ viser, hvordan den schweisiske landbrugsvirksomhed, Syngenta, via lokale agenter udlåner penge mod renter på op til 60 procent til fattige indiske majsbønder, der ender i bundløs gæld og funktionelt gældsslaveri.
Vi har læst artiklen op. Lyt til den her
Dokumentaristen Jens Pedersen kontaktede i sommer 2014 DanWatch med tanker om et samarbejde omkring filmen, som Syngenta forsøger at bremse og truer Jens Pedersen med sagsanlæg.DanWacth har kvalitetssikret dokumentarfilmen og dens kilder, og udgiver nu undersøgelsen, ‘Danske investeringer i indisk gældsslaveri’ sammen med filmen.“Syngenta truer med sagsanlæg mod Jens Pedersen, derfor har DanWatch nu købt rettighederne til at vise filmen, og vi tager fuldt ansvar for dens indhold. Vi mener, at budskabet er for vigtigt. Når virksomheder som Syngenta forsøger at true journalister og ikke mindst sårbare kilder til tavshed, vil vi i DanWatch gå forrest for at sikre, at vigtige historier, der sagligt dokumenterer virksomheders krænkelser af menneske- og arbejdstagerrettigheder kommer ud,” siger ansvarshavende chefredaktør Louise Voller

Seeds of Debt

Bag om filmen

Dokumentaristen Jens Pedersen kontaktede i 2014 DanWatch med tanker om et samarbejde om filmen ‘Seeds of debt’.
DanWatch har efterfølgende screenet udvalgte danske pensionskassers investeringer i Syngenta og fundet, at der investers flere end 270 millioner kroner i Syngenta i 2014.

Rapporten, ‘Danske investeringer i indisk gældsslaveri’ kan læses her. DanWatch har efterfølgende købt rettighederned til filmen, ‘Seeds of debt’, som du kan se her på siden.

Relaterede nyheder

Få vores nyhedsbrev

Hjælp os med at forbinde dig til verden …

Danwatch holder dig opdateret på, hvordan Danmark er forbundet til de mest sårbare mennesker i verden. Vi holder øje med de forhold, vores fødevarer, tøj og teknologi bliver til under, og vi holder øje med, hvad danske virksomheder laver i udlandet.

Vi tror på, at alle skal have fri adgang til kritisk journalistik, der forbinder os til verden. Derfor har vi som et af de eneste medier i Danmark valgt, at vores journalistik skal være gratis. Samtidig mener vi ikke, at vi troværdigt og kritisk kan dække danske virksomheder og samtidig være økonomisk afhængige af dem. Derfor er Danwatch fri for annoncer.

Danwatch har kun kunnet forblive uafhængige, kritiske, gratis og annoncefri, fordi vi får støtte fra fonde, donorer og støttemedlemmer. Nu mere end nogensinde har vi også brug for din hjælp. Støt Danwatch med en enkelt donation eller et fast månedligt beløb.

Tip os

Har du en idé, eller har du kendskab til forhold, som du mener, vi bør undersøge – så kontakt os.

Det kan også være, at du er freelancejournalist med en god ide – skriv eller ring.

Jeg vil være anonym

Du kan bruge formularen – også anonymt – men vil du være helt sikker på, at ingen kan spore din kommunikation til os, anbefaler vi, at du installerer app’en Signal på din telefon.

I Signal kan du kontakte os på dette telefonnummer: +45 2340 6664

Bankoverførsel

Enkeltbidrag

Merkur Bank

Registreringsnr.: 8401

Kontonr.: 0001 119 355

Bemærk, at du skal donere min. 200 kr. for at dit støttebidrag kan være med til at kvalificere os til at søge Tipsmidler.

Husk at skrive dit fulde navn, og gerne din e-mail som kommentar til overførslen. Tilføj dit CPR nr i kommentarfeltet, hvis du ønsker skattefradrag.

Want to make an international donation?

IBAN:
DK4284010001119355

SWIFT/BIC:
MEKUDK21

Click here

Bliv støttemedlem

Fast overførsel med Betalingsservice. Som fast bidragsyder accepterer du, at vi opbevarer dine data som beskrevet her.

Regnr., kontonr. og CPR-nr. bruges kun til at oprette en betalingsservice-aftale, således at fremtidige betalinger kan trækkes automatisk.