Filmen du ikke må se

Redaktion


Husk at dele
Tema
Branche
Virksomhed
Land
Filmen ‘Seeds of Debt’ viser, hvordan den schweisiske landbrugsvirksomhed, Syngenta, via lokale agenter udlåner penge mod renter på op til 60 procent til fattige indiske majsbønder, der ender i bundløs gæld og funktionelt gældsslaveri.
Redaktion


Dokumentaristen Jens Pedersen kontaktede i sommer 2014 DanWatch med tanker om et samarbejde omkring filmen, som Syngenta forsøger at bremse og truer Jens Pedersen med sagsanlæg.DanWacth har kvalitetssikret dokumentarfilmen og dens kilder, og udgiver nu undersøgelsen, ‘Danske investeringer i indisk gældsslaveri’ sammen med filmen.“Syngenta truer med sagsanlæg mod Jens Pedersen, derfor har DanWatch nu købt rettighederne til at vise filmen, og vi tager fuldt ansvar for dens indhold. Vi mener, at budskabet er for vigtigt. Når virksomheder som Syngenta forsøger at true journalister og ikke mindst sårbare kilder til tavshed, vil vi i DanWatch gå forrest for at sikre, at vigtige historier, der sagligt dokumenterer virksomheders krænkelser af menneske- og arbejdstagerrettigheder kommer ud,” siger ansvarshavende chefredaktør Louise Voller

Seeds of Debt

Bag om filmen

Dokumentaristen Jens Pedersen kontaktede i 2014 DanWatch med tanker om et samarbejde om filmen ‘Seeds of debt’.
DanWatch har efterfølgende screenet udvalgte danske pensionskassers investeringer i Syngenta og fundet, at der investers flere end 270 millioner kroner i Syngenta i 2014.

Rapporten, ‘Danske investeringer i indisk gældsslaveri’ kan læses her. DanWatch har efterfølgende købt rettighederned til filmen, ‘Seeds of debt’, som du kan se her på siden.

Relaterede nyheder
Mere om samme ...
Tema
Virksomhed
Branche
Land

Når du nu er nået langt ...

Så har vi en lille tjeneste at bede dig om. Flere end nogensinde læser Danwatch’ journalistik,  men få betaler for det. Det er ok, da vi ikke, som mange andre medier, ønsker at ”låse” vores journalistik inde bag en digital betalingsmur. Vi laver vores journalistik i offentlighedens interesse, og derfor er det også vigtigt for os, at den er frit tilgængelig.

Og det er her, vi har brug for dig.

Danwatch’ uafhængige undersøgende journalistik koster tid, penge og hårdt arbejde at producere. Hvis alle der læser og værdsætter vores undersøgende journalistik, også støtter op økonomisk, vil vores særlige journalistiske fokus og Danwatch’ fremtid være mere sikker.

Hvis du allerede støtter Danwatch, siger vi mange tak og undskyld ulejligheden.

Seneste nyheder
All articles loaded
No more articles to load
Fik du læst
All articles loaded
No more articles to load