På efterretningskontorer verden over må de have spærret øjnene op en ekstra gang, da nyheden om det efter alt at dømme israelske personsøgerangreb i Libanon så dagens lys. Tusindvis af små personsøgere sprang i luften på samme tid og sårede over 3000 libanesere, hvoraf mange ifølge en række medier havde en eller anden form for forbindelse til Hizbollah-bevægelsen. Skaderne gik både ud over militante grene af bevægelsen, men også civile institutioner, som ligger i Hizbollah-styrede områder.
Der har været meget spekulation i, hvem der stod bag, og hvordan de gjorde det. New York Times mener at have fundet svaret og peger på Israel, og andre medier som ABC har også lavet mindre nyheder om afsløringen.
Israel har endnu ikke taget ansvar for angrebet, selvom situationen nu har udviklet sig til voldsomme israelske bombardementer af både det sydlige Libanon og hovedstaden Beirut. Ifølge Israel er målene for angrebene Hizbollah, og israelerne hævder at have dræbt stort set hele Hizbollahs ledelse.
Blandt de døde er den prominente og mangeårige leder Hassan Nasrallah, der blev dræbt af israelske bombardementer i Beirut, mens Benjamin Netanyahu stod på talerstolen i FN’s hovedkvarter i New York.
Flere medier har sidenhen skrevet, at Netanyahus tale i FN var en slags afledningsmanøvre for at få dræbt Nasrallah, som ifølge medierne blev bombet, mens han så talen på fjernsyn.
Verdensledere fra øst og vest har opfordret Israel til at stoppe sine angreb på både Libanon og Palæstina, men Netanyahu mener selv, at målet med de israelske angreb er at “skabe fred”. Det står i skarp kontrast til meldinger fra Læger Uden Grænser og andre organisationer i de angrebne områder, der melder om voldsomme ødelæggelser og mange dræbte.
Siden har Iran også angrebet Israel med et stort antal ballistiske missiler, hvoraf flere lykkedes at penetrere israelernes forsvarssystemer. Israel har svoret at hævne sig for angrebet, og Iran har svoret at bombe igen, hvis israelerne hævner sig. Dermed ser den eskalerende konflikt i Mellemøsten ud til at fortsætte.
I en analyse fra Dansk Institut for Internationale Studier lyder det således: Endestationen for Israels krig i Mellemøsten er ragnarok.
Lad os håbe, at det ikke er sandt.