Danwatch Journalistik

Vi har valgt, at vores journalistik skal være tilgængelig for alle. Men den er ikke gratis at producere. Derfor håber vi, at dem, der kan, vil støtte os.

Hvis du allerede støtter Danwatch, siger vi mange tak og undskyld ulejligheden.

Forbrugerombudsmanden giver Danwatch medhold i undersøgelse

Rejseselskabers markedsføring af besatte områder som israelske bør præciseres, konkluderer Forbrugerstyrelsen bl.a. efter, at Danwatch har sat fokus på rejsedestinationer i og omkring Israel.
Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
I januar udgav Danwatch undersøgelsen, ‘Turen går til besat land’, om danske rejseselskabers vildledende markedsføring om ture til besatte områder. Rapporten dokumenterer, hvordan syv danske rejseselskabers er på kant med markedsføringsloven, når man beskriver rejser til besat territorium som værende i Israel på trods af disse områder er ulovligt annekteret ifølge international lov.Undersøgelsen fik folketingsmedlemmer Christian Juhl (Ø) og Trine Mach (F) til at klage til Forbrugerombudsmanden. Myndigheden har behandlet klagerne og konkluderer bl.a., at selskaberne bør præcisere turdestinationer, hvis det foregår i besatte områder som f.eks. Vestbredden og Golanhøjderne. Trine Mach er enig:

“Det er helt afgørende, at man som forbruger ved, om man rejser til et besat område. Rejsebureauerne har pligt til ikke at sælge på utilstrækkelige præmisser, udtaler hun til Danwatch.”

Danwatch har været i kontakt med flere af de involverede rejseselskaber, som ikke har ønsket at udtale sig.

Læs mere om undersøgelsen ‘Turen går til Besat Land

Dokumentation

Relaterede nyheder

Få vores nyhedsbrev

Tip os

Har du en idé, eller har du kendskab til forhold, som du mener, vi bør undersøge – så kontakt os.

Det kan også være, at du er freelancejournalist med en god ide – skriv eller ring.

Jeg vil være anonym

Du kan bruge formularen – også anonymt – men vil du være helt sikker på, at ingen kan spore din kommunikation til os, anbefaler vi, at du installerer app’en Signal på din telefon.

I Signal kan du kontakte os på dette telefonnummer: +45 2340 6664

Bankoverførsel

Enkeltbidrag

Merkur Bank

Registreringsnr.: 8401

Kontonr.: 0001 119 355

Bemærk, at du skal donere min. 200 kr. for at dit støttebidrag kan være med til at kvalificere os til at søge Tipsmidler.

Husk at skrive dit fulde navn, og gerne din e-mail som kommentar til overførslen. Tilføj dit CPR nr i kommentarfeltet, hvis du ønsker skattefradrag.

Want to make an international donation?

IBAN:
DK4284010001119355

SWIFT/BIC:
MEKUDK21

Click here

Bliv støttemedlem

Fast overførsel med Betalingsservice. Som fast bidragsyder accepterer du, at vi opbevarer dine data som beskrevet her.

Regnr., kontonr. og CPR-nr. bruges kun til at oprette en betalingsservice-aftale, således at fremtidige betalinger kan trækkes automatisk.