Forbrugerombudsmanden giver Danwatch medhold i undersøgelse

Mette Munk-Jensen


Husk at dele
Tema
Branche
Virksomhed
Rejseselskabers markedsføring af besatte områder som israelske bør præciseres, konkluderer Forbrugerstyrelsen bl.a. efter, at Danwatch har sat fokus på rejsedestinationer i og omkring Israel.
Mette Munk-Jensen


I januar udgav Danwatch undersøgelsen, ‘Turen går til besat land’, om danske rejseselskabers vildledende markedsføring om ture til besatte områder. Rapporten dokumenterer, hvordan syv danske rejseselskabers er på kant med markedsføringsloven, når man beskriver rejser til besat territorium som værende i Israel på trods af disse områder er ulovligt annekteret ifølge international lov.Undersøgelsen fik folketingsmedlemmer Christian Juhl (Ø) og Trine Mach (F) til at klage til Forbrugerombudsmanden. Myndigheden har behandlet klagerne og konkluderer bl.a., at selskaberne bør præcisere turdestinationer, hvis det foregår i besatte områder som f.eks. Vestbredden og Golanhøjderne. Trine Mach er enig:

“Det er helt afgørende, at man som forbruger ved, om man rejser til et besat område. Rejsebureauerne har pligt til ikke at sælge på utilstrækkelige præmisser, udtaler hun til Danwatch.”

Danwatch har været i kontakt med flere af de involverede rejseselskaber, som ikke har ønsket at udtale sig.

Læs mere om undersøgelsen ‘Turen går til Besat Land

Dokumentation

Relaterede nyheder
Mere om samme ...
Tema
Virksomhed
Branche

Når du nu er nået langt ...

Så har vi en lille tjeneste at bede dig om. Flere end nogensinde læser Danwatch’ journalistik,  men få betaler for det. Det er ok, da vi ikke, som mange andre medier, ønsker at ”låse” vores journalistik inde bag en digital betalingsmur. Vi laver vores journalistik i offentlighedens interesse, og derfor er det også vigtigt for os, at den er frit tilgængelig.

Og det er her, vi har brug for dig.

Danwatch’ uafhængige undersøgende journalistik koster tid, penge og hårdt arbejde at producere. Hvis alle der læser og værdsætter vores undersøgende journalistik, også støtter op økonomisk, vil vores særlige journalistiske fokus og Danwatch’ fremtid være mere sikker.

Hvis du allerede støtter Danwatch, siger vi mange tak og undskyld ulejligheden.

Seneste nyheder
All articles loaded
No more articles to load
Fik du læst
All articles loaded
No more articles to load