Uafhængig journalistik er vigtigere end nogensinde før. Men uden din hjælp kan det ikke lade sig gøre.

Danwatch Journalistik

Vi har valgt, at vores journalistik skal være tilgængelig for alle. Men den er ikke gratis at producere. Derfor håber vi, at dem, der kan, vil støtte os.

Hvis du allerede støtter Danwatch, siger vi mange tak og undskyld ulejligheden.

Guide: Sensommerens samfundskritiske kunst og kultur

Leder du efter noget at lave i weekenden? Så har Danwatch Kultur & Kritik nogle gode forslag. Vi har bladret i kultur kalenderen og fundet tre oplevelser og en ny bog, som burde kunne interessere den samfundskritiske læser. Vi starter i Århus.
Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Amalie Linde
Amalie Linde
Journalist

Dans og Performance

Teleraoi Am Mananga! Held og lykke

I denne interaktive forestilling vandrer publikum i fælles flok på en tur gennem Århus. Publikum har høretelefoner på, og herigennem modtager man instrukser om, hvor man skal bevæge sig hen, hvad man skal kigge på. Man hører en fortælling – en historie om Kiribati – det lille ørige i Stillehavet, der om bare 25 år er opslugt af havet som konsekvens af den globale opvarmning.

Der vil være dansere, musikere og performere fra Danmark og Kiribati, som leder dig gennem vandringens fortælling om rodløshed, udmattelse og drømmen om en fremtid.

Arrangør: Next door Project

Dato: 18. – 20. august.

Sted:  DOKK1, Århus C

Foredrag og seminar

Myanmar – hvorfor fortsætter volden?

Interessen for Myanmar er stor for dansk erhvervsliv, og mulighederne for vækst er mange. Men det uudnyttede potentiale og den tidlige optimisme kan være truet. Processen mod demokrati, markedsøkonomi og fred er stadig i gang og i øjeblikket oplever landet en stigning af vold og antimuslimsk stemning.

Til dette seminar fokuserer danske og udenlandske eksperter på to spørgsmål: Hvorfor fortsætter volden i det politiske daglige liv? Og hvad er fremtidsudsigterne for fred -især for de unge? Det vil foregå på engelsk.

Dato: 22. august kl. 13.00-16.30.

Sted: DIIS ∙ Danish Institute for International Studies, Auditorium, Gl. Kalkbrænderi Vej 51A, 2100 København.

 

Foredrag

Nagieb Khaja

Få indsigt i den komplicerede konflikt i Syrien til når Nagieb Khaja holder foredrag. Den prisvindende journalist og dokumentarfilminstruktør er aktuel med bogen ”Du må ikke græde, for så mister du blod”, som beretter om syv rejser til den nordvestlige del af det borgerkrigshærgede Syrien i perioden 2011-2015. Bogen giver et indblik i den komplicerede konflikt og forfatteren skaber kontakt med mennesker, som dagligt er berørt af borgerkrigen: lokale oprørere, nødhjælpsarbejdere, vestlige og danske syrienkrigere.

Dato: 23. august kl. 19:00 – 21:00.

Sted: Avedøre Bibliotek, Hovedstien 14, 2650 Hvidovre.

 

Bogudgivelse

Uden vold og magt – 25 år med Amnesty International

Tidligere generalsekretær i Amnesty Lars Normann Jørgensen er aktuel med en erindringsbog. Bogen beskriver Jørgensens 25 år som menneskerettighedsforkæmper og giver et indblik i hans rejser rundt i mere end 60 lande. Her kæmper han for uskyldige mennesker som fængsles, tortureres eller censureres. Man kan læse om møder med de tamilske tigres ledelse, kort før de bliver dræbt af Sri Lankas hær. Om sine oplevelser med borgerkrigen og undtagelsestilstanden i Nepal og volden og truslerne i forbindelse en LGBT-pride i Vilnius omgivet af tusindvis af sortklædte højreekstremister og stort politiopbud.

Forlaget skriver, at bogen trækker også tråde til situationen i Danmark. “Hvordan behandler vi andre? Og hvordan ønsker vi selv at blive behandlet? Bogen rummer betragtninger om den etiske udfordring i vores dagligdag, især den nuværende flygtningesituation, og den aktuelle bølge af uvilje mod at følge konventionerne især efter 11. september 2001.”

Udgivelse: 17. august. Forlag: Gyldendal.

Relaterede nyheder

Få vores nyhedsbrev

Hjælp os med at forbinde dig til verden …​

Danwatch holder dig opdateret på, hvordan Danmark er forbundet til de mest sårbare mennesker i verden. Vi holder øje med de forhold, vores fødevarer, tøj og teknologi bliver til under, og vi holder øje med, hvad danske virksomheder laver i udlandet.

Vi tror på, at alle skal have fri adgang til kritisk journalistik, der forbinder os til verden. Derfor har vi som et af de eneste medier i Danmark valgt, at vores journalistik skal være gratis. Samtidig mener vi ikke, at vi troværdigt og kritisk kan dække danske virksomheder og samtidig være økonomisk afhængige af dem. Derfor er Danwatch fri for annoncer.

Danwatch har kun kunnet forblive uafhængige, kritiske, gratis og annoncefri, fordi vi får støtte fra fonde, donorer og støttemedlemmer. Nu mere end nogensinde har vi også brug for din hjælp. Støt Danwatch med et en enkelt donation eller et fast månedligt beløb.

Tip os

Har du en idé, eller har du kendskab til forhold, som du mener, vi bør undersøge – så kontakt os.

Det kan også være, at du er freelancejournalist med en god ide – skriv eller ring.

Jeg vil være anonym

Du kan bruge formularen – også anonymt – men vil du være helt sikker på, at ingen kan spore din kommunikation til os, anbefaler vi, at du installerer app’en Signal på din telefon.

I Signal kan du kontakte os på dette telefonnummer: +45 2340 6664

Bankoverførsel

Enkeltbidrag

Merkur Bank

Registreringsnr.: 8401

Kontonr.: 0001 119 355

Bemærk, at du skal donere min. 200 kr. for at dit støttebidrag kan være med til at kvalificere os til at søge Tipsmidler.

Husk at skrive dit fulde navn, og gerne din e-mail som kommentar til overførslen. Tilføj dit CPR nr i kommentarfeltet, hvis du ønsker skattefradrag.

Want to make an international donation?

IBAN:
DK4284010001119355

SWIFT/BIC:
MEKUDK21

Click here

Bliv støttemedlem

Fast overførsel med Betalingsservice. Som fast bidragsyder accepterer du, at vi opbevarer dine data som beskrevet her.

Regnr., kontonr. og CPR-nr. bruges kun til at oprette en betalingsservice-aftale, således at fremtidige betalinger kan trækkes automatisk.