4. april 2014

Husker du Rana Plaza?

Mindst 1134 mennesker blev dræbt i århundredets største industrikatastrofe, da fabrikken Rana Plaza styrtede sammen i Bangladesh. DanWatch har været i tøjfabrikkernes hovedstad og gør status et år efter ulykken.


24. april 2013 rettede hele verdens øjne sig mod Bangladesh. En otte-etagers bygning, hvor tusindvis af tekstilarbejdere var i gang med dagens produktion, var styrtet sammen. I løbet af de følgende dage steg dødstallet, og begivenheden skulle vise sig at være en af verdens største industrielle katastrofer. Mindst 1134 døde og flere end 2000 var sårede.[INSERT_ELEMENTOR id="8121"]

Politikere lovede handling. Det måtte aldrig ske igen. Daværende Handels- og Investeringsminister Pia Olsen ville stille krav om åbne leverandørlister, fordi:

“Når man åbner sine leverandørlister, er det et tegn på, at man står ved sine lokale samarbejdspartnere og arbejder for at styrke den sociale ansvarlighed i det forretningsmæssige samarbejde«, sagde hun.Daværende udviklingsminister Christian Friis Bach øgede beløbet til fremme af virksomheders samfundsansvar og bæredygtig handel til 40 millioner kroner for at styrke virksomhedernes samfundsmæssige ansvar.

”Det er vigtigt, at vi ikke bare skaber jobs i de fattige lande, men at vi skaber gode jobs. Pengene skal være med til at sikre bedre arbejdsvilkår, bla. for tekstilarbejderne i Bangladesh,” sagde han.

En håndfuld danske tøjvirksomheder samt danske og nationale fagforeninger indgik en aftale, Accord on Fire and Building Safety in Bangladesh, der skulle sikre regelmæssige inspektioner af fabrikkerne for brand- og bygningssikkerhed.

Gå ikke glip af den næste afsløring

Leave this field blank

Gå ikke glip af den næste afsløring

  • Få nyt fra en af landets største graverredaktioner.
  • Vi holder virksomheder og stater ansvarlige i forhold til love, konventioner og egne CSR-politikker.
  • Vi forbinder den almindelige dansker med globale problemstillinger og giver et oplyst grundlag at træffe valg på – uanset om det drejer sig om pension, mad, tøj eller andre forbrugsvarer.
Leave this field blank
heartexit-upmagnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram