Uafhængig journalistik er vigtigere end nogensinde før. Men uden din hjælp kan det ikke lade sig gøre.

Danwatch Journalistik

Vi har valgt, at vores journalistik skal være tilgængelig for alle. Men den er ikke gratis at producere. Derfor håber vi, at dem, der kan, vil støtte os.

Hvis du allerede støtter Danwatch, siger vi mange tak og undskyld ulejligheden.

Husker du Rana Plaza?

Mindst 1134 mennesker blev dræbt i århundredets største industrikatastrofe, da fabrikken Rana Plaza styrtede sammen i Bangladesh. DanWatch har været i tøjfabrikkernes hovedstad og gør status et år efter ulykken.
Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
24. april 2013 rettede hele verdens øjne sig mod Bangladesh. En otte-etagers bygning, hvor tusindvis af tekstilarbejdere var i gang med dagens produktion, var styrtet sammen. I løbet af de følgende dage steg dødstallet, og begivenheden skulle vise sig at være en af verdens største industrielle katastrofer. Mindst 1134 døde og flere end 2000 var sårede.[INSERT_ELEMENTOR id=”8121″]

Politikere lovede handling. Det måtte aldrig ske igen. Daværende Handels- og Investeringsminister Pia Olsen ville stille krav om åbne leverandørlister, fordi:

“Når man åbner sine leverandørlister, er det et tegn på, at man står ved sine lokale samarbejdspartnere og arbejder for at styrke den sociale ansvarlighed i det forretningsmæssige samarbejde«, sagde hun.Daværende udviklingsminister Christian Friis Bach øgede beløbet til fremme af virksomheders samfundsansvar og bæredygtig handel til 40 millioner kroner for at styrke virksomhedernes samfundsmæssige ansvar.

”Det er vigtigt, at vi ikke bare skaber jobs i de fattige lande, men at vi skaber gode jobs. Pengene skal være med til at sikre bedre arbejdsvilkår, bla. for tekstilarbejderne i Bangladesh,” sagde han.

En håndfuld danske tøjvirksomheder samt danske og nationale fagforeninger indgik en aftale, Accord on Fire and Building Safety in Bangladesh, der skulle sikre regelmæssige inspektioner af fabrikkerne for brand- og bygningssikkerhed.

Relaterede nyheder

Få vores nyhedsbrev

Hjælp os med at forbinde dig til verden …​

Danwatch holder dig opdateret på, hvordan Danmark er forbundet til de mest sårbare mennesker i verden. Vi holder øje med de forhold, vores fødevarer, tøj og teknologi bliver til under, og vi holder øje med, hvad danske virksomheder laver i udlandet.

Vi tror på, at alle skal have fri adgang til kritisk journalistik, der forbinder os til verden. Derfor har vi som et af de eneste medier i Danmark valgt, at vores journalistik skal være gratis. Samtidig mener vi ikke, at vi troværdigt og kritisk kan dække danske virksomheder og samtidig være økonomisk afhængige af dem. Derfor er Danwatch fri for annoncer.

Danwatch har kun kunnet forblive uafhængige, kritiske, gratis og annoncefri, fordi vi får støtte fra fonde, donorer og støttemedlemmer. Nu mere end nogensinde har vi også brug for din hjælp. Støt Danwatch med et en enkelt donation eller et fast månedligt beløb.

Tip os

Har du en idé, eller har du kendskab til forhold, som du mener, vi bør undersøge – så kontakt os.

Det kan også være, at du er freelancejournalist med en god ide – skriv eller ring.

Jeg vil være anonym

Du kan bruge formularen – også anonymt – men vil du være helt sikker på, at ingen kan spore din kommunikation til os, anbefaler vi, at du installerer app’en Signal på din telefon.

I Signal kan du kontakte os på dette telefonnummer: +45 2340 6664

Bankoverførsel

Enkeltbidrag

Merkur Bank

Registreringsnr.: 8401

Kontonr.: 0001 119 355

Bemærk, at du skal donere min. 200 kr. for at dit støttebidrag kan være med til at kvalificere os til at søge Tipsmidler.

Husk at skrive dit fulde navn, og gerne din e-mail som kommentar til overførslen. Tilføj dit CPR nr i kommentarfeltet, hvis du ønsker skattefradrag.

Want to make an international donation?

IBAN:
DK4284010001119355

SWIFT/BIC:
MEKUDK21

Click here

Bliv støttemedlem

Fast overførsel med Betalingsservice. Som fast bidragsyder accepterer du, at vi opbevarer dine data som beskrevet her.

Regnr., kontonr. og CPR-nr. bruges kun til at oprette en betalingsservice-aftale, således at fremtidige betalinger kan trækkes automatisk.