Mandag Morgen: Modebranchen har intet lært af Rana Plaza-ulykken

Mandag Morgen bringer stor artikel om DanWatch's rapport 'Tøjets Tragedier'. Artiklen samler kommentarer til rapporten fra en række af Danmarks vigtigste tekstil-aktører.
Redaktion


Resumé af artiklen i Mandag Morgen: “Siden Rana Plaza-ulykken, hvor flere end 1134 mennesker omkom for et år siden, er der kun sket marginale forbedringer af sikkerhedsforholdene på tøjfabrikkerne i Bangladesh. Og der der er kun indbetalt 21 ud af 216 millioner kr. til den fond, som skulle sikre kompensation til de efterladte. De store modeselskaber, hvis tøjmærker blev fundet i ruinerne af det sammenstyrtede fabrikskompleks, lovede dengang bod og bedring. Og der er sat en række iniativer i gang, som skal forbedre forholdene.

Men det er indtil videre meget småt med de konkrete resultater. Det fremgår af en ny rapport, som det danske nonprofit-medie DanWatch offentliggør i forbindelse med årsdagen for ulykken.

Ngo’er håber, at de spæde fremskridt kan blive “et vendepunkt” for den globale mode- og tekstilindustri. Men de advarer samtidig om, at der er en enorm modsætning mellem de fine ord i de vestlige virksomheders CSR-rapporter og den barske virkelighed på de asiatiske  fabrikker, hvor dagens orden stadig omfatter underbetaling, vold og fyringstrusler mod gravide og fagligt organiserede.”

Relaterede nyheder
Mere om samme ...

Når du nu er nået langt ...

Så har vi en lille tjeneste at bede dig om. Flere end nogensinde læser Danwatch’ journalistik,  men få betaler for det. Det er ok, da vi ikke, som mange andre medier, ønsker at ”låse” vores journalistik inde bag en digital betalingsmur. Vi laver vores journalistik i offentlighedens interesse, og derfor er det også vigtigt for os, at den er frit tilgængelig.

Og det er her, vi har brug for dig.

Danwatch’ uafhængige undersøgende journalistik koster tid, penge og hårdt arbejde at producere. Hvis alle der læser og værdsætter vores undersøgende journalistik, også støtter op økonomisk, vil vores særlige journalistiske fokus og Danwatch’ fremtid være mere sikker.

Hvis du allerede støtter Danwatch, siger vi mange tak og undskyld ulejligheden.

Seneste nyheder
All articles loaded
No more articles to load
Fik du læst
All articles loaded
No more articles to load