Uafhængig journalistik er vigtigere end nogensinde før. Men uden din hjælp kan det ikke lade sig gøre.

Danwatch Journalistik

Vi har valgt, at vores journalistik skal være tilgængelig for alle. Men den er ikke gratis at producere. Derfor håber vi, at dem, der kan, vil støtte os.

Hvis du allerede støtter Danwatch, siger vi mange tak og undskyld ulejligheden.

Endnu en arbejder er sprunget ud fra Apple-fabrik

På en samlefabrik for iPhones i Zhengzhou i Kina er en mand sprunget ud fra bygningen. Arbejdsrettighedsgruppen China Labour Watch anser det for at være selvmord.
Vi har læst artiklen op. Lyt til den her
En 28-årig mandlig ansat på elektronikfabrikken Hon Hai Precision Industry Co., Ltd, også kendt som Foxconn, er fundet død tidligt om morgenen tirsdag 4. august, det bekræfter Foxconn.Virksomheden, der leverer og samler elektronikdele til blandt andet Apple og Sony, har før været i mediernes søgelys, da mindst 13 arbejdere begik selvmord på fabrikken i 2010 og ligeledes tog tre arbejdere deres eget liv i 2013.

Dårlige arbejdsforhold

I 2010 blev virksomheden kritiseret for dårlige arbejdsforhold og underbetaling af deres ansatte og satte derefter ind for at forbedre forholdene. Der blev desuden installeret net mellem nogle af bygningerne for at forebygge selvmord på fabrikkerne i Kina.

En BBC undersøgelse fra 2014 har imidlertid afsløret, at forholdene på de kinesiske fabrikker stadig ikke lever op til de kinesiske lovkrav, men Apple står fast på, at de bliver ved med at forbedre forholdene for arbejderne.

Det er ikke kun Apple, der har været i vælten for kritisable forhold hos deres leverandører. I 2014 kunne Danwatch fortælle, hvordan hundredvis af ansatte på Samsungs fabrikker i Sydkorea har krævet erstatning for det arbejde, de mener, har ført til deres kræftsygdomme.

Samsung har senere undskyldt og indgået forhandlinger med de efterladte, som de har lovet at kompensere for deres tab. Samsung benægter dog stadig, at de tidligere arbejderes sygdomme og død er knyttet til deres direkte arbejde hos Samsung.

Relaterede nyheder

Få vores nyhedsbrev

Hjælp os med at forbinde dig til verden …

Danwatch holder dig opdateret på, hvordan Danmark er forbundet til de mest sårbare mennesker i verden. Vi holder øje med de forhold, vores fødevarer, tøj og teknologi bliver til under, og vi holder øje med, hvad danske virksomheder laver i udlandet.

Vi tror på, at alle skal have fri adgang til kritisk journalistik, der forbinder os til verden. Derfor har vi som et af de eneste medier i Danmark valgt, at vores journalistik skal være gratis. Samtidig mener vi ikke, at vi troværdigt og kritisk kan dække danske virksomheder og samtidig være økonomisk afhængige af dem. Derfor er Danwatch fri for annoncer.

Danwatch har kun kunnet forblive uafhængige, kritiske, gratis og annoncefri, fordi vi får støtte fra fonde, donorer og støttemedlemmer. Nu mere end nogensinde har vi også brug for din hjælp. Støt Danwatch med en enkelt donation eller et fast månedligt beløb.

Tip os

Har du en idé, eller har du kendskab til forhold, som du mener, vi bør undersøge – så kontakt os.

Det kan også være, at du er freelancejournalist med en god ide – skriv eller ring.

Jeg vil være anonym

Du kan bruge formularen – også anonymt – men vil du være helt sikker på, at ingen kan spore din kommunikation til os, anbefaler vi, at du installerer app’en Signal på din telefon.

I Signal kan du kontakte os på dette telefonnummer: +45 2340 6664

Bankoverførsel

Enkeltbidrag

Merkur Bank

Registreringsnr.: 8401

Kontonr.: 0001 119 355

Bemærk, at du skal donere min. 200 kr. for at dit støttebidrag kan være med til at kvalificere os til at søge Tipsmidler.

Husk at skrive dit fulde navn, og gerne din e-mail som kommentar til overførslen. Tilføj dit CPR nr i kommentarfeltet, hvis du ønsker skattefradrag.

Want to make an international donation?

IBAN:
DK4284010001119355

SWIFT/BIC:
MEKUDK21

Click here

Bliv støttemedlem

Fast overførsel med Betalingsservice. Som fast bidragsyder accepterer du, at vi opbevarer dine data som beskrevet her.

Regnr., kontonr. og CPR-nr. bruges kun til at oprette en betalingsservice-aftale, således at fremtidige betalinger kan trækkes automatisk.