Endnu en arbejder er sprunget ud fra Apple-fabrik

Marie Andersen


Husk at dele
Branche
Virksomhed
Land
På en samlefabrik for iPhones i Zhengzhou i Kina er en mand sprunget ud fra bygningen. Arbejdsrettighedsgruppen China Labour Watch anser det for at være selvmord.
Marie Andersen


En 28-årig mandlig ansat på elektronikfabrikken Hon Hai Precision Industry Co., Ltd, også kendt som Foxconn, er fundet død tidligt om morgenen tirsdag 4. august, det bekræfter Foxconn.Virksomheden, der leverer og samler elektronikdele til blandt andet Apple og Sony, har før været i mediernes søgelys, da mindst 13 arbejdere begik selvmord på fabrikken i 2010 og ligeledes tog tre arbejdere deres eget liv i 2013.

Dårlige arbejdsforhold

I 2010 blev virksomheden kritiseret for dårlige arbejdsforhold og underbetaling af deres ansatte og satte derefter ind for at forbedre forholdene. Der blev desuden installeret net mellem nogle af bygningerne for at forebygge selvmord på fabrikkerne i Kina.

En BBC undersøgelse fra 2014 har imidlertid afsløret, at forholdene på de kinesiske fabrikker stadig ikke lever op til de kinesiske lovkrav, men Apple står fast på, at de bliver ved med at forbedre forholdene for arbejderne.

Det er ikke kun Apple, der har været i vælten for kritisable forhold hos deres leverandører. I 2014 kunne Danwatch fortælle, hvordan hundredvis af ansatte på Samsungs fabrikker i Sydkorea har krævet erstatning for det arbejde, de mener, har ført til deres kræftsygdomme.

Samsung har senere undskyldt og indgået forhandlinger med de efterladte, som de har lovet at kompensere for deres tab. Samsung benægter dog stadig, at de tidligere arbejderes sygdomme og død er knyttet til deres direkte arbejde hos Samsung.

Relaterede nyheder
Mere om samme ...
Branche
Land

Når du nu er nået langt ...

Så har vi en lille tjeneste at bede dig om. Flere end nogensinde læser Danwatch’ journalistik,  men få betaler for det. Det er ok, da vi ikke, som mange andre medier, ønsker at ”låse” vores journalistik inde bag en digital betalingsmur. Vi laver vores journalistik i offentlighedens interesse, og derfor er det også vigtigt for os, at den er frit tilgængelig.

Og det er her, vi har brug for dig.

Danwatch’ uafhængige undersøgende journalistik koster tid, penge og hårdt arbejde at producere. Hvis alle der læser og værdsætter vores undersøgende journalistik, også støtter op økonomisk, vil vores særlige journalistiske fokus og Danwatch’ fremtid være mere sikker.

Hvis du allerede støtter Danwatch, siger vi mange tak og undskyld ulejligheden.

Seneste nyheder
All articles loaded
No more articles to load
Fik du læst
All articles loaded
No more articles to load