Uafhængig journalistik er vigtigere end nogensinde før. Men uden din hjælp kan det ikke lade sig gøre.

Danwatch Journalistik

Vi har valgt, at vores journalistik skal være tilgængelig for alle. Men den er ikke gratis at producere. Derfor håber vi, at dem, der kan, vil støtte os.

Hvis du allerede støtter Danwatch, siger vi mange tak og undskyld ulejligheden.

G4S vil stoppe aktiviteter på Vestbredden

Verdens største sikkerhedskoncern, G4S, har i morges meddelt, at selskabet vil stoppe en række aktiviteter i de ulovlige bosættelser på Vestbredden. Det sker efter DanWatch har afsløret, at selskabet leverer sikkerhedsydelser til blandt andet checkpoints og fængsler på Vestbredden.
Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
G4S skriver i et statement i dag, at deres sikkerhedsydelser på Vestbredden ikke er i overensstemmelse med selskabets etiske politiker, selvom deres ydelser ”hverken er diskriminerende eller kontroversielle”.”Vi har konkluderet, at vi, for at sikre at vores forretningsaktiviteter er i overensstemmelse med vores etiske forretningspolitik, vil arbejde på at komme ud af et antal kontrakter i området.”,  skriver juridisk direktør Søren Lundsberg.

De pågældende aktiviteter drejer sig blandt andet om servicering af sikkerhedsudstyr til checkpoints ved muren/hegnet, fængsler og politistationer på Vestbredden.

[INSERT_ELEMENTOR id=”8121″]

G4S har hyret juraprofessor Hjalte Rasmussen fra Københavns Universitet til at undersøge lovligheden af deres aktiviteter på Vestbredden. Han har konkluderet, at ingen af aktiviteterne strider mod international ret. Herefter har G4S sagt, at det ikke er nok kun at vurdere lovligheden – da det også er et spørgsmål om etik.

”Den juridiske vurdering er nødvendig, men ikke tilstrækkelig,” sagde Søren Lundsberg i februar til DanWatch: ”Den etiske del er det, der tager tid at diskutere både med den lokale ledelse, og den region Israel hører til.”

Nu er selskabet altså kommet frem til, at en del af aktiviteterne strider mod deres egne etiske retningslinjer. Og G4S vil i den kommende tid arbejde på at komme ud af de pågældende kontrakter.

Relaterede nyheder

Få vores nyhedsbrev

Hjælp os med at forbinde dig til verden …​

Danwatch holder dig opdateret på, hvordan Danmark er forbundet til de mest sårbare mennesker i verden. Vi holder øje med de forhold, vores fødevarer, tøj og teknologi bliver til under, og vi holder øje med, hvad danske virksomheder laver i udlandet.

Vi tror på, at alle skal have fri adgang til kritisk journalistik, der forbinder os til verden. Derfor har vi som et af de eneste medier i Danmark valgt, at vores journalistik skal være gratis. Samtidig mener vi ikke, at vi troværdigt og kritisk kan dække danske virksomheder og samtidig være økonomisk afhængige af dem. Derfor er Danwatch fri for annoncer.

Danwatch har kun kunnet forblive uafhængige, kritiske, gratis og annoncefri, fordi vi får støtte fra fonde, donorer og støttemedlemmer. Nu mere end nogensinde har vi også brug for din hjælp. Støt Danwatch med et en enkelt donation eller et fast månedligt beløb.

Tip os

Har du en idé, eller har du kendskab til forhold, som du mener, vi bør undersøge – så kontakt os.

Det kan også være, at du er freelancejournalist med en god ide – skriv eller ring.

Jeg vil være anonym

Du kan bruge formularen – også anonymt – men vil du være helt sikker på, at ingen kan spore din kommunikation til os, anbefaler vi, at du installerer app’en Signal på din telefon.

I Signal kan du kontakte os på dette telefonnummer: +45 2340 6664

Bankoverførsel

Enkeltbidrag

Merkur Bank

Registreringsnr.: 8401

Kontonr.: 0001 119 355

Bemærk, at du skal donere min. 200 kr. for at dit støttebidrag kan være med til at kvalificere os til at søge Tipsmidler.

Husk at skrive dit fulde navn, og gerne din e-mail som kommentar til overførslen. Tilføj dit CPR nr i kommentarfeltet, hvis du ønsker skattefradrag.

Want to make an international donation?

IBAN:
DK4284010001119355

SWIFT/BIC:
MEKUDK21

Click here

Bliv støttemedlem

Fast overførsel med Betalingsservice. Som fast bidragsyder accepterer du, at vi opbevarer dine data som beskrevet her.

Regnr., kontonr. og CPR-nr. bruges kun til at oprette en betalingsservice-aftale, således at fremtidige betalinger kan trækkes automatisk.