25. maj 2020

3 podcasts om menneskerettigheder under pres

Fra kulminearbejdere, der kæmper for at trække vejret i Appalachia over oprindelige folk uden adgang til sygehus under lockdown i USA til russiske læger, der på mystisk vis falder ud af vinduerne. Vi har søgt og fundet fascinerende fortællinger på lyd helt gratis til dig.


1 Struggling for Breath in Coal Country

30 kulminearbejdere kæmper med at få luft. Alligevel taler de med PBS-journalisten Howard Berkes om den giftige støv i kulminerne, de elsker, og betonlungerne - den sorte lungesygdom - der vil ende med at tage livet af dem. Fordi myndighederne ikke greb ind. I dag er minearbejderne alvorligt syge eller døende, og alligevel fortæller de om paradokset i at elske lugten og lydene og lidenskaben ved at grave sig gennem et bjerg i Appalachia - og vide, at det har forandret ens liv for altid.

LYT HER 

2 Genstart: Lægerne, der faldt ud af vinduet

Tre russiske læger er på tre uger faldet ud af hospitalsvinduer. Er de russiske læger virkelig faldet, eller blev de skubbet? Uanset hvad, er de blevet et symbol på et russisk sundhedsvæsen i opløsning. DRs korrespondent i Rusland, Matilde Kimer, kradser i den pæne russiske facade, hvor coronavirus officielt er helt under kontrol.

LYT HER

3 Covering Coronavirus: Indian Country

I New Mexico levede en af USAs største etniske grupperinger, Navajo Nation, allerede med elendige hospitaler og sundhedsvæsen. Og så kom coronaen. Fra karantæne i sit hus i New Mexico taler journalist Antonia Gonzales med sin producer, der laver podcasts fra sin kælder. Navajo Nation har langt flere coronatilfælde end de fleste amerikanske stater, og i flere tilfælde oplever de oprindelige Navajos, at deres råb om hjælp bliver ignoreret af myndighederne.

LYT HER

Gå ikke glip af den næste afsløring

Leave this field blank
heartexit-upmagnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram