Danwatch Journalistik

Vi har valgt, at vores journalistik skal være tilgængelig for alle. Men den er ikke gratis at producere. Derfor håber vi, at dem, der kan, vil støtte os.

Hvis du allerede støtter Danwatch, siger vi mange tak og undskyld ulejligheden.

3 podcasts om menneskerettigheder under pres

Fra kulminearbejdere, der kæmper for at trække vejret i Appalachia over oprindelige folk uden adgang til sygehus under lockdown i USA til russiske læger, der på mystisk vis falder ud af vinduerne. Vi har søgt og fundet fascinerende fortællinger på lyd helt gratis til dig.
Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email

1 Struggling for Breath in Coal Country

30 kulminearbejdere kæmper med at få luft. Alligevel taler de med PBS-journalisten Howard Berkes om den giftige støv i kulminerne, de elsker, og betonlungerne – den sorte lungesygdom – der vil ende med at tage livet af dem. Fordi myndighederne ikke greb ind. I dag er minearbejderne alvorligt syge eller døende, og alligevel fortæller de om paradokset i at elske lugten og lydene og lidenskaben ved at grave sig gennem et bjerg i Appalachia – og vide, at det har forandret ens liv for altid.

LYT HER 

2 Genstart: Lægerne, der faldt ud af vinduet

Tre russiske læger er på tre uger faldet ud af hospitalsvinduer. Er de russiske læger virkelig faldet, eller blev de skubbet? Uanset hvad, er de blevet et symbol på et russisk sundhedsvæsen i opløsning. DRs korrespondent i Rusland, Matilde Kimer, kradser i den pæne russiske facade, hvor coronavirus officielt er helt under kontrol.

LYT HER

3 Covering Coronavirus: Indian Country

I New Mexico levede en af USAs største etniske grupperinger, Navajo Nation, allerede med elendige hospitaler og sundhedsvæsen. Og så kom coronaen. Fra karantæne i sit hus i New Mexico taler journalist Antonia Gonzales med sin producer, der laver podcasts fra sin kælder. Navajo Nation har langt flere coronatilfælde end de fleste amerikanske stater, og i flere tilfælde oplever de oprindelige Navajos, at deres råb om hjælp bliver ignoreret af myndighederne.

LYT HER

Relaterede nyheder

Få vores nyhedsbrev

Hjælp os med at forbinde dig til verden …​

Danwatch holder dig opdateret på, hvordan Danmark er forbundet til de mest sårbare mennesker i verden. Vi holder øje med de forhold, vores fødevarer, tøj og teknologi bliver til under, og vi holder øje med, hvad danske virksomheder laver i udlandet.

Vi tror på, at alle skal have fri adgang til kritisk journalistik, der forbinder os til verden. Derfor har vi som et af de eneste medier i Danmark valgt, at vores journalistik skal være gratis. Samtidig mener vi ikke, at vi troværdigt og kritisk kan dække danske virksomheder og samtidig være økonomisk afhængige af dem. Derfor er Danwatch fri for annoncer.

Danwatch har kun kunnet forblive uafhængige, kritiske, gratis og annoncefri, fordi vi får støtte fra fonde, donorer og støttemedlemmer. Nu mere end nogensinde har vi også brug for din hjælp. Støt Danwatch med et en enkelt donation eller et fast månedligt beløb.

Tip os

Har du en idé, eller har du kendskab til forhold, som du mener, vi bør undersøge – så kontakt os.

Det kan også være, at du er freelancejournalist med en god ide – skriv eller ring.

Jeg vil være anonym

Du kan bruge formularen – også anonymt – men vil du være helt sikker på, at ingen kan spore din kommunikation til os, anbefaler vi, at du installerer app’en Signal på din telefon.

I Signal kan du kontakte os på dette telefonnummer: +45 2340 6664

Bankoverførsel

Enkeltbidrag

Merkur Bank

Registreringsnr.: 8401

Kontonr.: 0001 119 355

Bemærk, at du skal donere min. 200 kr. for at dit støttebidrag kan være med til at kvalificere os til at søge Tipsmidler.

Husk at skrive dit fulde navn, og gerne din e-mail som kommentar til overførslen. Tilføj dit CPR nr i kommentarfeltet, hvis du ønsker skattefradrag.

Want to make an international donation?

IBAN:
DK4284010001119355

SWIFT/BIC:
MEKUDK21

Click here

Bliv støttemedlem

Fast overførsel med Betalingsservice. Som fast bidragsyder accepterer du, at vi opbevarer dine data som beskrevet her.

Regnr., kontonr. og CPR-nr. bruges kun til at oprette en betalingsservice-aftale, således at fremtidige betalinger kan trækkes automatisk.