Danwatch Journalistik

Vi har valgt, at vores journalistik skal være tilgængelig for alle. Men den er ikke gratis at producere. Derfor håber vi, at dem, der kan, vil støtte os.

Hvis du allerede støtter Danwatch, siger vi mange tak og undskyld ulejligheden.

Bidragsydere gør Danwatch-historier mulige

Når vi på Danwatch lancerer en ny journalistisk undersøgelse, så sker det blandt andet fordi, at fonde og privatpersoner støtter Danwatch med et bidrag - og du kan være med. Bidrag er med til at sikre, at vi fortsat kan sætte historier om CSR og menneskerettigheder på dagsordenen. Historier, som ellers ofte bliver overset og underprioriteret i medielandskabet.
Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Måske har du allerede læst nogle af vores undersøgelser fra 2015? I år har vi blandt andet afsløret, hvordan kinesiske studerende i sommerferien tvinges til at arbejde op til 12 timer om dagen som praktikanter i IT-industrien, og hvordan danske pensionspenge er med til at understøtte jordtyveri og miljøkatastrofer i Indonesien. Og lige om lidt har vi endnu en stor journalistisk undersøgelse på trapperne, hvor vi dokumenterer grove menneskerettighedskrænkelser i det offentliges indkøb af en vare i millionklassen.

Det siger sig selv, at vi synes, at den slags historier er vigtige, og det håber vi selvfølgelig, du er enig i. For vi kan se, at forbrugere, politikere og andre medier bruger vores undersøgelser til at grave endnu dybere, og vi kan se, at det medfører resultater. Som når HP og Dell kræver stop for brugen af tvangspraktikanter, eller når PFA sortlister investeringer i beton fra besat land – begge dele på baggrund af Danwatch-undersøgelser.

Hvilken viden har vi råd til at undvære?

At det overhovedet er muligt, kan vi i høj grad takke vores bidragsydere for. Vores undersøgelser er nemlig afhængige af, at det er helt almindelige danskere, der finder vores arbejde vigtigt nok til at støtte os som bidragsydere. Den tillid forpligter, og derfor gør vi også alt, hvad vi kan for at sætte krænkelser af mennesker og miljø på mediernes dagsorden. Sandheden er dog, at der er langt flere historier, der venter på at blive fortalt, end vi har midler til.

Vores ambition som uafhængigt medie- og researchcenter er at fortælle historierne om de mennesker, der kommer i klemme i den globale økonomi. Det koster penge, og her har alle bidrag en afgørende betydning, fordi det skaber viden som verden ikke har råd til at undvære.

Alle bidrag tæller

I 2016 rejser vi igen ud i verden for at fortælle de historier, der ellers ofte flyver under radaren. Her skal vi blandt andet dykke ned i det paradoks, at én ud af ni af verdens befolkning sulter, mens resten forbruger langt mere, end de kan spise. Det dækker vi i et tre-årigt journalistiske projekt, der kommer til at kaste mange vigtige undersøgelser af sig.

Men vi har mange flere undersøgelser på tegnebrættet, og du kan være med til at sætte dem i verden. Alle bidrag tæller, og har du lyst til at styrke Danwatch, kan du både bidrage med et engangsbeløb eller et fast beløb årligt eller månedligt.

Du kan læse mere om at blive bidragsyder her.

Tak fordi du læser med!

Relaterede nyheder

Få vores nyhedsbrev

Tip os

Har du en idé, eller har du kendskab til forhold, som du mener, vi bør undersøge – så kontakt os.

Det kan også være, at du er freelancejournalist med en god ide – skriv eller ring.

Jeg vil være anonym

Du kan bruge formularen – også anonymt – men vil du være helt sikker på, at ingen kan spore din kommunikation til os, anbefaler vi, at du installerer app’en Signal på din telefon.

I Signal kan du kontakte os på dette telefonnummer: +45 2340 6664

Bankoverførsel

Enkeltbidrag

Merkur Bank

Registreringsnr.: 8401

Kontonr.: 0001 119 355

Bemærk, at du skal donere min. 200 kr. for at dit støttebidrag kan være med til at kvalificere os til at søge Tipsmidler.

Husk at skrive dit fulde navn, og gerne din e-mail som kommentar til overførslen. Tilføj dit CPR nr i kommentarfeltet, hvis du ønsker skattefradrag.

Want to make an international donation?

IBAN:
DK4284010001119355

SWIFT/BIC:
MEKUDK21

Click here

Bliv støttemedlem

Fast overførsel med Betalingsservice. Som fast bidragsyder accepterer du, at vi opbevarer dine data som beskrevet her.

Regnr., kontonr. og CPR-nr. bruges kun til at oprette en betalingsservice-aftale, således at fremtidige betalinger kan trækkes automatisk.