Uafhængig journalistik er vigtigere end nogensinde før. Men uden din hjælp kan det ikke lade sig gøre.

Danwatch Journalistik

Vi har valgt, at vores journalistik skal være tilgængelig for alle. Men den er ikke gratis at producere. Derfor håber vi, at dem, der kan, vil støtte os.

Hvis du allerede støtter Danwatch, siger vi mange tak og undskyld ulejligheden.

Danwatch modtager CISUs Initiativpris 2017

Danwatch modtog lørdag CISUs Initivativpris 2017 for via sin undersøgende journalistik at dokumentere og sætte fokus på virksomheder og staters ansvar i samfundet.
Vi har læst artiklen op. Lyt til den her
Danwatch er årets modtager af Civilsamfund i Udviklings (CISUs) Initiativpris 2017. Initiativprisen uddeles i år til Danwatch, idet Danwatchs undersøgende journalistik på en nytænkende og kritisk måde har skabt diskussion i samfundet og sat fokus på det globale udviklingsarbejde.

Jon Clausen og Katja Thøgersen medlemmer af CISUSs bestyrelse skriver i en mail til Danwatch om tildelingen af årets pris:

“Danwatch har gennem de sidste ti år leveret en lang række historier der har sat fokus på problemstillinger omkring danske virksomheders, pensionselskabers og kommuners aktiviteter og samfundsansvar i forhold til udviklingslande med særligt fokus på CSR, arbejdsforhold, menneskerettigheder og investeringer.”

De uddyber:

“Flere af Danwatch´s afslørende historier har opnået stor mediemæssig bevågenhed og ad den vej bragt dagsordenen omkring blandt andet etisk forbrug, arbejdsforhold og investering tæt på mange danskere. Endvidere benytter organisationen sig af forskellige happenings ligesom den også udvikler undervisningsmateriale baseret på sit arbejde. Alt sammen er medvirkende til at engagere den danske befolkning og skabe debat om vores aktiviteter i udviklingslandene. Med CISUs initiativpris vil vi gerne anerkende Danwatch´s vigtige arbejde,” skriver Jon Clausen og Katja Thøgersen fra CISUs bestyrelse.

Om Danwatch

Danwatch er et uafhængigt, undersøgende medie og researchcenter, der laver journalistik i offentlighedens interesse.

Gennem undersøgende journalistik belyser og dokumenterer Danwatch problemstillinger relateret til staters og virksomheders aktiviteter og samfundsansvar over for til udviklingslande og vækstøkonomier med et særligt fokus på CSR, menneskerettigheder, miljø og konfliktområder i et globalt perspektiv.

Læs mere om Danwatch her

Stor anerkendelse af undersøgende journalistik

Danwatchs direktør Jesper Nymark fik prisen og en medfølgende check på 10.000 kr overrakt til CISUs årlige generalforsamling i Odense. Han ser tildelingen af CISUs Initiativpris som en stadfæstelse  af behovet for Danwatchs undersøgende journalistik.

“ Prisen er en vigtig anerkendelse fra civilsamfundet af Danwatchs undersøgende journalistik. CISUs pris understreger vigtigheden og behovet for den undersøgende journalistik i forhold til civilsamfundets arbejde for en bæredygtig og ansvarlig udvikling af verden. Her fungerer Danwatch og den undersøgende journalistik, som en vigtig bidragsyder og som et vindue til den globale virkelighed vi alle er en del af,”  siger direktør Jesper Nymark.

CISUs Initiativpris er stiftet i 2009 og uddeles én gang årligt. CISU er en sammenslutning af over 280 danske organisationer, men er primært finansieret af dansk udviklingsbistand gennem Danidas finansieringsaftale med Udenrigsministeriet.

Relaterede nyheder

Få vores nyhedsbrev

Hjælp os med at forbinde dig til verden …

Danwatch holder dig opdateret på, hvordan Danmark er forbundet til de mest sårbare mennesker i verden. Vi holder øje med de forhold, vores fødevarer, tøj og teknologi bliver til under, og vi holder øje med, hvad danske virksomheder laver i udlandet.

Vi tror på, at alle skal have fri adgang til kritisk journalistik, der forbinder os til verden. Derfor har vi som et af de eneste medier i Danmark valgt, at vores journalistik skal være gratis. Samtidig mener vi ikke, at vi troværdigt og kritisk kan dække danske virksomheder og samtidig være økonomisk afhængige af dem. Derfor er Danwatch fri for annoncer.

Danwatch har kun kunnet forblive uafhængige, kritiske, gratis og annoncefri, fordi vi får støtte fra fonde, donorer og støttemedlemmer. Nu mere end nogensinde har vi også brug for din hjælp. Støt Danwatch med en enkelt donation eller et fast månedligt beløb.

Tip os

Har du en idé, eller har du kendskab til forhold, som du mener, vi bør undersøge – så kontakt os.

Det kan også være, at du er freelancejournalist med en god ide – skriv eller ring.

Jeg vil være anonym

Du kan bruge formularen – også anonymt – men vil du være helt sikker på, at ingen kan spore din kommunikation til os, anbefaler vi, at du installerer app’en Signal på din telefon.

I Signal kan du kontakte os på dette telefonnummer: +45 2340 6664

Bankoverførsel

Enkeltbidrag

Merkur Bank

Registreringsnr.: 8401

Kontonr.: 0001 119 355

Bemærk, at du skal donere min. 200 kr. for at dit støttebidrag kan være med til at kvalificere os til at søge Tipsmidler.

Husk at skrive dit fulde navn, og gerne din e-mail som kommentar til overførslen. Tilføj dit CPR nr i kommentarfeltet, hvis du ønsker skattefradrag.

Want to make an international donation?

IBAN:
DK4284010001119355

SWIFT/BIC:
MEKUDK21

Click here

Bliv støttemedlem

Fast overførsel med Betalingsservice. Som fast bidragsyder accepterer du, at vi opbevarer dine data som beskrevet her.

Regnr., kontonr. og CPR-nr. bruges kun til at oprette en betalingsservice-aftale, således at fremtidige betalinger kan trækkes automatisk.