Uafhængig journalistik er vigtigere end nogensinde før. Men uden din hjælp kan det ikke lade sig gøre.

Danwatch Journalistik

Vi har valgt, at vores journalistik skal være tilgængelig for alle. Men den er ikke gratis at producere. Derfor håber vi, at dem, der kan, vil støtte os.

Hvis du allerede støtter Danwatch, siger vi mange tak og undskyld ulejligheden.

Danwatch opruster med tre nye medarbejdere

Danwatch har fået vokseværk, og har ansat tre nye medarbejdere; to journalister og en visuel historiefortæller. Derfor kan du godt glæde dig til meget mere Danwatch-journalistik med endnu bedre billeder
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email

Oscar Rothstein startede hos Danwatch d. 26/04. Han er uddannet idehistoriker fra Aarhus universitet og har senest været freelancejournalist med fokus på Afrika. Tidligere har han været ansat på den digitale avis Zetland. 

Hos Danwatch skal han blive ved med at beskæftige sig med Afrika. Han skal nemlig dække det subsahariske Afrika, ofte i samarbejde med lokale medier og journalister på kontinentet. På den måde vil han bringe os endnu tættere på de globale strukturer, Danwatch skriver om. 

“Jeg kan godt lide, at Danwatch dækker den store verden, og ikke bare Europa eller USA, men også udviklingslandene”, siger Oscar Rothstein. 

Det er dog ikke kun Afrika, der interesserer den nye Danwatch-journalist. Oscar Rothstein skal også dække VM-slutrunden i Qatar, og undersøge hvordan vi i Danmark er forbundet med den lille halvø i den Persiske Golf, der til november 2022 skal afholde slutrunden i verdensmesterskaberne i fodbold. 

En visuel forfriskning 

Sarah Hartvigsen Juncker startede hos Danwatch den første juni. Hun er uddannet fotojournalist på Danmarks Medie-og Journalisthøjskole og vandt Årets Pressefoto 2019 for billedet ‘Godhavnsdrengene’. Hun er Danwatch’ nye visuelle historiefortæller, og skal både udvikle Danwatch’ hjemmeside men også med i felten samt udvikle den visuelle formidling af Danwatch’ journalistik. 

Sarah Hartvigsen Juncker er god til at se, hvordan det visuelle og det skrevne går hånd i hånd og kan komplimentere hinanden. 

“Jeg synes det er vigtigt, at det visuelle bidrager med noget til historien, og ikke bare er der for at være der”, siger Sarah Hartvigsen Juncker. 

“Stillingen hos Danwatch er som skrevet til mig”

Florian Elabdi startede hos Danwatch d. 14/06. Med en bachelor i Mellemøstens sprog og samfund og en kandidat i journalistik har han siden 2016 rapporteret fra Europa, Mellemøsten og Afrika for både danske og internationale medier. 

“Stillingen hos Danwatch er som skrevet til mig, fordi jeg får mulighed for at være bosat i Danmark og samtidig dække Danmark med et internationalt perspektiv”, siger Florian Elabdi. 

Florian Elabdi har tidligere rapporteret fra den store verden med et fokus på konflikt, migration og politik, og nu skal han være med til at gøre Danwatch’ læsere klogere på, hvilken indflydelse vores daglige forbrug har rundt omkring i verden. 

Relaterede nyheder

Få vores nyhedsbrev

Hjælp os med at forbinde dig til verden …​

Danwatch holder dig opdateret på, hvordan Danmark er forbundet til de mest sårbare mennesker i verden. Vi holder øje med de forhold, vores fødevarer, tøj og teknologi bliver til under, og vi holder øje med, hvad danske virksomheder laver i udlandet.

Vi tror på, at alle skal have fri adgang til kritisk journalistik, der forbinder os til verden. Derfor har vi som et af de eneste medier i Danmark valgt, at vores journalistik skal være gratis. Samtidig mener vi ikke, at vi troværdigt og kritisk kan dække danske virksomheder og samtidig være økonomisk afhængige af dem. Derfor er Danwatch fri for annoncer.

Danwatch har kun kunnet forblive uafhængige, kritiske, gratis og annoncefri, fordi vi får støtte fra fonde, donorer og støttemedlemmer. Nu mere end nogensinde har vi også brug for din hjælp. Støt Danwatch med et en enkelt donation eller et fast månedligt beløb.

Tip os

Har du en idé, eller har du kendskab til forhold, som du mener, vi bør undersøge – så kontakt os.

Det kan også være, at du er freelancejournalist med en god ide – skriv eller ring.

Jeg vil være anonym

Du kan bruge formularen – også anonymt – men vil du være helt sikker på, at ingen kan spore din kommunikation til os, anbefaler vi, at du installerer app’en Signal på din telefon.

I Signal kan du kontakte os på dette telefonnummer: +45 2340 6664

Bankoverførsel

Enkeltbidrag

Merkur Bank

Registreringsnr.: 8401

Kontonr.: 0001 119 355

Bemærk, at du skal donere min. 200 kr. for at dit støttebidrag kan være med til at kvalificere os til at søge Tipsmidler.

Husk at skrive dit fulde navn, og gerne din e-mail som kommentar til overførslen. Tilføj dit CPR nr i kommentarfeltet, hvis du ønsker skattefradrag.

Want to make an international donation?

IBAN:
DK4284010001119355

SWIFT/BIC:
MEKUDK21

Click here

Bliv støttemedlem

Fast overførsel med Betalingsservice. Som fast bidragsyder accepterer du, at vi opbevarer dine data som beskrevet her.

Regnr., kontonr. og CPR-nr. bruges kun til at oprette en betalingsservice-aftale, således at fremtidige betalinger kan trækkes automatisk.