16. juni 2022

Danwatch optaget i internationalt gravernetværk

Danwatch er blevet en del af Global Investigative Journalism Network, der organiserer undersøgende medier i hele verden.


Aldrig har det været vigtigere, at graverjournalister fra hele verden undersøger og holder øje med multinationale virksomheder, autoritære stater og kriminelle netværk. For bedst at hjælpe denne mission forbinder, organiserer, træner og hjælper Global Investigative Journalism Network (GIJN) undersøgende journalister fra hele verden. Undersøgende journalister er ifølge GIJN den globale journalistiks specialstyrker, og det er et netværk, som Danwatch nu er blevet optaget i.

“Det glæder mig at kunne fortælle, at GIJN Board og Directors enstemmigt har besluttet at godkende Danwatch som medlem af Global Investigative Journalism Network”, lyder det fra David E. Kaplan, der er direktør i GIJN. 

GIJN arrangerer blandt andet konferencer, træninger og kapacitetsopbygning, ligesom det bygger netværk og forener forskellige undersøgende medier. Det arbejde flugter med Danwatchs international undersøgende journalistik, der blandt andet bygger på kapacitetssamarbejder med medier i udviklingslande.

“Som journalistisk organisation arbejder Danwatch ud fra en tro på at vores undersøgende journalistik ude fra verden skal laves i samarbejde med andre, både medier, civilsamfund, jurister, tech og whistleblowers. Vores ”collaborative journalistic approach” betyder, at vi gennem de seneste år opbygget et globalt netværk af medier, journalister og researchcentre, som vi laver vores journalistiske undersøgelser med. Og derfor er det naturligt for os at blive en del af GIJN’s globale netværk af undersøgende medier”, siger direktør i Danwatch, Jesper Nymark.

Gå ikke glip af den næste afsløring

Nyhedsbrev sign-up

Gå ikke glip af den næste afsløring

  • Få nyt fra en af landets største graverredaktioner.
  • Vi holder virksomheder og stater ansvarlige i forhold til love, konventioner og egne CSR-politikker.
  • Vi forbinder den almindelige dansker med globale problemstillinger og giver et oplyst grundlag at træffe valg på – uanset om det drejer sig om pension, mad, tøj eller andre forbrugsvarer.
Nyhedsbrev sign-up
heartexit-upmagnifiercrosschevron-down