Uafhængig journalistik er vigtigere end nogensinde før. Men uden din hjælp kan det ikke lade sig gøre.

Danwatch Journalistik

Vi har valgt, at vores journalistik skal være tilgængelig for alle. Men den er ikke gratis at producere. Derfor håber vi, at dem, der kan, vil støtte os.

Hvis du allerede støtter Danwatch, siger vi mange tak og undskyld ulejligheden.

Kultur & Kritik anbefaler fem arrangementer på kulturnatten

Fredag er der Kulturnatten 2016. Danwatch har plukket fem arrangementer - fra et udvalg på 264 -, som kommer tæt på FN's verdensmål, kunst om globale stridigheder om retten til jord og hårdtarbejdende kvinder i oste-branchen.
Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email

Jorden rundt på 20 minutter – hvordan står det til med de 17 globale mål?

FN-byen lukker dørene op for en jordomrejse, hvor du kan blive klogere på FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling – og 169 delmål – som officielt blev implementeret den 1. januar 2016. Man får her mulighed for at møde nogle af de organisationer samt FN-Repræsentanter, som arbejder med verdensmålene. Der vil være forskellige stande, som hver især repræsenterer de seks regioner af verden: Afrika Syd for Sahara, Europa, Mellemøsten og Nordafrika (MENA), Nordamerika, Oceanien og Sydamerika.
Vil du læse lidt mere om FN’s 17 Verdensmål, kan du klikke her.

Hvor: FN-byen, Marmorvej 51, 2100 København Ø

Tid: 18:00-22:00

Husk kulturpas

NB: Kom i god tid – man skal nemlig igennem et sikkerhedscheck tilsvarende det, man kender fra lufthavne. Husk også billed-ID.

 

 

Overbefolkede storbyer og grønne løsninger

Det 11. mål ud af de 17 FN Verdensmål handler om bæredygtige byer og lokalsamfund.

Ifølge den Internationale Organisation for Migration (IOM) vil antallet af personer, der bor i byer stige fra 3,9 milliarder i 2016 til 6,4 milliarder i 2050. Det vil med andre ord sige at to ud af tre mennesker i verden vil bo i byer, hvoraf de fleste er i udviklingslande.
Udenrigsministeriet inviterer indenfor til en aften om byudvikling og udfordringerne heri. Der vil være mulighed for at møde anerkendte danske såvel som internationale arkitekter, der beskæftiger sig med netop dette. Der vil bl.a. være Anton Ryslinge, formand for Arkitekter Uden Grænser og arkitekt hos Områdefornyelsen Indre Nørrebro, Lucia Fraustom, som er leder af en NGO i La Paz, Mexico, som arbejder med bæredygtig byudvikling samt den brasilianske arkitekt og byplanlægger Mauricio Duarte fra arkitektfirmaet Gehl i København.

Hvor: Udenrigsministeriet Asiatisk Plads 2, 1448 København K

Startstidspunkter: 18.30, 19:30, 19:35, 20:35, 21:20

Husk kulturpas

 

 

In the Future They Ate from the Finest Porcelain

Den internationalt anerkendte kunstner Larissa Sansour har undersøgt, hvordan arkæologi og museale samlinger kan bruges som ammunition i nutidens globale strid om territorium og national identitet. Nikolaj Kunsthal viser hendes 29 minutter lange filmværk ‘In the Future They Ate from the Finest Porcelain’– en science-fiction med afsæt i en post-apokalyptisk verden.

Trailer

Hvor: Nikolaj Kunsthal Nikolaj Plads 10, 1067 København K

Tid: 18:00-00:00

Husk Kulturpas

 

 

Foto credit Mika Rottenberg: Cheese (#2), 2008, still. © Mika Rottenberg. Courtesy Andrea Rosen Gallery, New York

Fernisering af Mika Rottenbergs ‘Cheese’

Den Frie Udstillingsbygning inviterer til ferniseringen af den internationalt anerkendte videokunstner Mika Rottenbergs videoinstallation ‘Cheese’. Rottenberg er kendt for altid at caste kvinder, der akkurat som det scenografiske er nøje udvalgt til at danne absurde mikro-univers. Disse mikro-univers er oftest klaustrofobiske fiktionelle arbejdsmiljøer, hvor kvinderne udføre hårdt fysisk arbejde. I ‘Cheese’ befinder de sig i et lukket landbrugssamfund, hvor de producerer ost. Der bliver serveret ost og vin til ferniseringen.

Mika Rottenberg fortæller her om sine værker.

Hvor: Den Frie Udstillingsbygning, Oslo Plads 1, 2100 København Ø

Tid: 17:00-19:00

Husk Kulturpas

NB. Som en del af ferniseringen bliver der serveret ost og vin

 

 

Fairtrade By København

Tilbage i 2008 blev København udnævnt til Danmarks første Fairtrade By. Fairtrade by København har siden da arbejdet med at udbrede kendskabet til bæredygtig bistand og fairtrade handel.

Rådhushallen vil på kulturnatten give rum til, at børn kan lave farvestrålende badges, spille spil, prøve musikinstrumenter og lege med Fairtrade legetøj. Der vil derudover være mulighed for at udforske, hvad de 26 bemandede legepladser i København har at byde på. Der serveres smagsprøver på fairtrade bananer, kaffe og te.

Hvor: Københavns Rådhus, Rådhuspladsen 1, 1599 København V

Tid: 18:00-00:00

Husk Kulturpas

For at få adgang til kulturnattens mange arrangementer kan du købe dit kultur kulturpas  her.

Relaterede nyheder

Få vores nyhedsbrev

Hjælp os med at forbinde dig til verden …​

Danwatch holder dig opdateret på, hvordan Danmark er forbundet til de mest sårbare mennesker i verden. Vi holder øje med de forhold, vores fødevarer, tøj og teknologi bliver til under, og vi holder øje med, hvad danske virksomheder laver i udlandet.

Vi tror på, at alle skal have fri adgang til kritisk journalistik, der forbinder os til verden. Derfor har vi som et af de eneste medier i Danmark valgt, at vores journalistik skal være gratis. Samtidig mener vi ikke, at vi troværdigt og kritisk kan dække danske virksomheder og samtidig være økonomisk afhængige af dem. Derfor er Danwatch fri for annoncer.

Danwatch har kun kunnet forblive uafhængige, kritiske, gratis og annoncefri, fordi vi får støtte fra fonde, donorer og støttemedlemmer. Nu mere end nogensinde har vi også brug for din hjælp. Støt Danwatch med et en enkelt donation eller et fast månedligt beløb.

Tip os

Har du en idé, eller har du kendskab til forhold, som du mener, vi bør undersøge – så kontakt os.

Det kan også være, at du er freelancejournalist med en god ide – skriv eller ring.

Jeg vil være anonym

Du kan bruge formularen – også anonymt – men vil du være helt sikker på, at ingen kan spore din kommunikation til os, anbefaler vi, at du installerer app’en Signal på din telefon.

I Signal kan du kontakte os på dette telefonnummer: +45 2340 6664

Bankoverførsel

Enkeltbidrag

Merkur Bank

Registreringsnr.: 8401

Kontonr.: 0001 119 355

Bemærk, at du skal donere min. 200 kr. for at dit støttebidrag kan være med til at kvalificere os til at søge Tipsmidler.

Husk at skrive dit fulde navn, og gerne din e-mail som kommentar til overførslen. Tilføj dit CPR nr i kommentarfeltet, hvis du ønsker skattefradrag.

Want to make an international donation?

IBAN:
DK4284010001119355

SWIFT/BIC:
MEKUDK21

Click here

Bliv støttemedlem

Fast overførsel med Betalingsservice. Som fast bidragsyder accepterer du, at vi opbevarer dine data som beskrevet her.

Regnr., kontonr. og CPR-nr. bruges kun til at oprette en betalingsservice-aftale, således at fremtidige betalinger kan trækkes automatisk.