Uafhængig journalistik er vigtigere end nogensinde før. Men uden din hjælp kan det ikke lade sig gøre.

Danwatch Journalistik

Vi har valgt, at vores journalistik skal være tilgængelig for alle. Men den er ikke gratis at producere. Derfor håber vi, at dem, der kan, vil støtte os.

Hvis du allerede støtter Danwatch, siger vi mange tak og undskyld ulejligheden.

Militærjuntaen i Myanmar fængsler Danwatch’s mediepartner

En redaktør hos nyhedsmediet Frontier Myanmar, der er en af Danwatchs mediepartnere, er blevet anholdt af militærjuntaen. Frontier Myanmar frygter for redaktørens velbefindende i fængslet.
Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Emilie Ekeberg
Emilie Ekeberg
Journalist / Mobil: +45 53771104 / Signal: +47 45033479

Da Danny Fenster, redaktør på Frontier Myanmar, skulle til at boarde et fly til Malaysia mandag morgen, blev han tilbageholdt af politiet. 

Efter et militærkup 1. februar 2020 styres Myanmar nu af en militærjunta, der ikke skyr nogen midler i sin magtanvendelse mod befolkningen i landet. Også de uafhængige medier har militærjuntaen slået hårdt ned på. En række medier er blevet forbudt, og en række journalister er blevet anholdt.  

Danny Fenster, der har stillingen Managing Editor på Frontier Myanmar, er tillige amerikansk statsborger. Han er den fjerde udenlandske journalist, der er blevet anholdt i Myanmar efter kuppet.

Sidder i frygtet fængsel

Frontier Myanmar skriver i en udtalelse, at de har grund til at tro, at redaktøren befinder sig i Insein-fængslet i udkanten af Myanmars hovedstad Yangon, til trods for at det ikke har været muligt at få kontakt med ham.

Fængslet, der også under det tidligere militærstyre i Myanmar husede dissidenter og oppositionspolitikere, er kendt og frygtet verden over for mishandling og tortur mod fangerne og umenneskelige sanitære forhold.  

Både Aung San Suu Kyi og de to fængslede Reuters-journalister Wa Lone and Kyaw Soe Oo har tidligere siddet i fængslet.

“Vi er bekymrede for hans velbefindende, og opfordrer til at han løslades umiddelbart. Vores førsteprioritet er nu at sørge for hans sikkerhed, og at tilbyde ham al den assistance han kan have behov for”, hedder det i en udtalelse fra Frontier Myanmar.

Samarbejde om syerskers arbejdsforhold

Frontier Myanmar er et uafhængigt nyhedsmedie, der udkommer på både engelsk og burmesisk. De er støttet af blandt andet den hollandske ambassade i Myanmar, Google News Initiative og International Media Support (IMS).

Danwatch har i samarbejde med Frontier Myanmar afdækket elendige arbejdsforhold hos burmesiske tekstilarbejdere, der syr tøj til salg i en række danske butikker. 

Danny Fenster har arbejdet for Frontier Myanmar siden august sidste år. Tidligere arbejdede han for Myanmar Now, som er Danwatch’s anden mediepartner i landet. 

Danny Fenster skal have været på vej til USA for at besøge sine forældre, da han blev tilbageholdt.

Der er ikke givet nogen officiel forklaring på, hvorfor han er blevet tilbageholdt af myndighederne.

Relaterede nyheder

Få vores nyhedsbrev

Hjælp os med at forbinde dig til verden …​

Danwatch holder dig opdateret på, hvordan Danmark er forbundet til de mest sårbare mennesker i verden. Vi holder øje med de forhold, vores fødevarer, tøj og teknologi bliver til under, og vi holder øje med, hvad danske virksomheder laver i udlandet.

Vi tror på, at alle skal have fri adgang til kritisk journalistik, der forbinder os til verden. Derfor har vi som et af de eneste medier i Danmark valgt, at vores journalistik skal være gratis. Samtidig mener vi ikke, at vi troværdigt og kritisk kan dække danske virksomheder og samtidig være økonomisk afhængige af dem. Derfor er Danwatch fri for annoncer.

Danwatch har kun kunnet forblive uafhængige, kritiske, gratis og annoncefri, fordi vi får støtte fra fonde, donorer og støttemedlemmer. Nu mere end nogensinde har vi også brug for din hjælp. Støt Danwatch med et en enkelt donation eller et fast månedligt beløb.

Tip os

Har du en idé, eller har du kendskab til forhold, som du mener, vi bør undersøge – så kontakt os.

Det kan også være, at du er freelancejournalist med en god ide – skriv eller ring.

Jeg vil være anonym

Du kan bruge formularen – også anonymt – men vil du være helt sikker på, at ingen kan spore din kommunikation til os, anbefaler vi, at du installerer app’en Signal på din telefon.

I Signal kan du kontakte os på dette telefonnummer: +45 2340 6664

Bankoverførsel

Enkeltbidrag

Merkur Bank

Registreringsnr.: 8401

Kontonr.: 0001 119 355

Bemærk, at du skal donere min. 200 kr. for at dit støttebidrag kan være med til at kvalificere os til at søge Tipsmidler.

Husk at skrive dit fulde navn, og gerne din e-mail som kommentar til overførslen. Tilføj dit CPR nr i kommentarfeltet, hvis du ønsker skattefradrag.

Want to make an international donation?

IBAN:
DK4284010001119355

SWIFT/BIC:
MEKUDK21

Click here

Bliv støttemedlem

Fast overførsel med Betalingsservice. Som fast bidragsyder accepterer du, at vi opbevarer dine data som beskrevet her.

Regnr., kontonr. og CPR-nr. bruges kun til at oprette en betalingsservice-aftale, således at fremtidige betalinger kan trækkes automatisk.