Uafhængig journalistik er vigtigere end nogensinde før. Men uden din hjælp kan det ikke lade sig gøre.

Danwatch Journalistik

Vi har valgt, at vores journalistik skal være tilgængelig for alle. Men den er ikke gratis at producere. Derfor håber vi, at dem, der kan, vil støtte os.

Hvis du allerede støtter Danwatch, siger vi mange tak og undskyld ulejligheden.

Otte dokumentarfilm inviterer til debat

Cinemateket i København og Øst for Paradis i Aarhus åbner dørene for tankevækkende dokumentarfilm og diskussioner, når filmfestivalen “Docs & Talks - Film og Forskningsdage” løber af stablen til februar
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email

Anote’s Ark udgør et betagende og foruroligende billede af øriget Kiribati i Stillehavet, der snart vil være ubeboeligt på grund af klimaforandringer.

Filmen giver indblik i den tidligere præsidents Anote Tongs energiske kamp for at sætte Kiribatis problemer på den internationale klima-dagsorden, samt en familie, der står midt i beslutningen om at skulle blive boende på deres elskede, men synkende ø, eller at flytte til et andet land.

Udvalgte events

ANOTE’S ARK: 1. februar i Cinemateket, KøbenhavnOF FATHERS AND SONS: 4. februar i Cinemateket, København og 26. februar i Øst for Paradis, AarhusHJERTELANDET: 6. februar i Cinemateket, KøbenhavnTALK: FN’S VERDENSMÅL: 4. februar i Cinemateket, København

Udvalgte events

ANOTE’S ARK: 1. februar i Cinemateket, KøbenhavnOF FATHERS AND SONS: 4. februar i Cinemateket, København og 26. februar i Øst for Paradis, AarhusHJERTELANDET: 6. februar i Cinemateket, KøbenhavnTALK: FN’S VERDENSMÅL: 4. februar i Cinemateket, København

Med otte dokumentarfilm sættes der i år fokus på børns vilkår, fattigdom, ulighed, klimaforandringer og sundhed til eventet Docs & Talks. Forskere, instruktører og medvirkende fra filmene vil efterfølgende diskutere emnerne, og publikum inviteres til at medvirke i debatterne.

I den prisvindende film Hjertelandet følger man gennem ti år en håndfuld thailandske kvinder, der er indgået i arrangerede ægteskaber med danske mænd. Filmens hovedrolleindehaver, Sommai Molbæk, vil efterfølgende diskutere filmen med antropolog og instruktør Sine Plambech.

Også dokumentarfilmen Of Fathers and Sons har vundet et utal af priser verden over. Filmen skildrer, hvordan sønner af syriske, jihadistiske al-Nusra-krigere opdrages til, som børnesoldater, at gå i deres fædres fodspor.

Udover disse tre og fem yderligere dokumentarfilm, byder arrangementet også på den gratis talk “FN’s verdensmål: billedernes magt”, hvor forskere og journalister vil se nærmere på, hvordan fattigdom og ulighed er blevet portrætteret visuelt gennem historien.

Se hele programmet for Cinemateket her og to filmvisninger i Øst for Paradis’ program her

Relaterede nyheder

Få vores nyhedsbrev

Hjælp os med at forbinde dig til verden …​

Danwatch holder dig opdateret på, hvordan Danmark er forbundet til de mest sårbare mennesker i verden. Vi holder øje med de forhold, vores fødevarer, tøj og teknologi bliver til under, og vi holder øje med, hvad danske virksomheder laver i udlandet.

Vi tror på, at alle skal have fri adgang til kritisk journalistik, der forbinder os til verden. Derfor har vi som et af de eneste medier i Danmark valgt, at vores journalistik skal være gratis. Samtidig mener vi ikke, at vi troværdigt og kritisk kan dække danske virksomheder og samtidig være økonomisk afhængige af dem. Derfor er Danwatch fri for annoncer.

Danwatch har kun kunnet forblive uafhængige, kritiske, gratis og annoncefri, fordi vi får støtte fra fonde, donorer og støttemedlemmer. Nu mere end nogensinde har vi også brug for din hjælp. Støt Danwatch med et en enkelt donation eller et fast månedligt beløb.

Tip os

Har du en idé, eller har du kendskab til forhold, som du mener, vi bør undersøge – så kontakt os.

Det kan også være, at du er freelancejournalist med en god ide – skriv eller ring.

Jeg vil være anonym

Du kan bruge formularen – også anonymt – men vil du være helt sikker på, at ingen kan spore din kommunikation til os, anbefaler vi, at du installerer app’en Signal på din telefon.

I Signal kan du kontakte os på dette telefonnummer: +45 2340 6664

Bankoverførsel

Enkeltbidrag

Merkur Bank

Registreringsnr.: 8401

Kontonr.: 0001 119 355

Bemærk, at du skal donere min. 200 kr. for at dit støttebidrag kan være med til at kvalificere os til at søge Tipsmidler.

Husk at skrive dit fulde navn, og gerne din e-mail som kommentar til overførslen. Tilføj dit CPR nr i kommentarfeltet, hvis du ønsker skattefradrag.

Want to make an international donation?

IBAN:
DK4284010001119355

SWIFT/BIC:
MEKUDK21

Click here

Bliv støttemedlem

Fast overførsel med Betalingsservice. Som fast bidragsyder accepterer du, at vi opbevarer dine data som beskrevet her.

Regnr., kontonr. og CPR-nr. bruges kun til at oprette en betalingsservice-aftale, således at fremtidige betalinger kan trækkes automatisk.