Sephora dropper israelsk hudplejeprodukt

Kosmetikkæden Sephora har fjernet bosætterproduktet AHAVA fra hylderne i Danmark. Dermed har samtlige større danske forhandlere droppet produktet som følge af DanWatch’s rapport.


DanWatch afslørede i fredags, d. 26. september, at hudplejeproduktet AHAVA, der er produceret i den illegale israelske bosættelse Mitzpe Shalem på Vestbredden, kunne findes på hylderne i flere større danske butikker.Magasin og Salling fjernede produktet umiddelbart efter DanWatch’s afsløring, og Matas droppede ideen om en lancering af produktet i oktober. I dag har kosmetikkæden Sephora valgt at følge trop og fjernet produktet fra sit sortiment. Dermed har samtlige større danske forhandlere fjernet det kontroversielle israelske produkt fra hylderne.“Vi har fjernet produktet fra vores hylder i dag. Og vi regner ikke med, at det kommer tilbage igen”, fortæller Kirsten Schmidt, der er kategori- og marketingschef for Sephora i Danmark og Sverige.

Ifølge Kirsten Schmidt var Sephora ikke klar over over, at AHAVA blev produceret i en bosættelse på den israelsk besatte Vestbred:
“Vi skal have en snak med vores leverandør og finde ud af, hvordan vi står i det her.”

Klar melding fra minister

Den danske regering fraråder handel med varer fra de ulovlige bosættelser, slog handels- og udviklingsminister Mogens Jensen fast i fredags: “Regeringen har ved flere lejligheder mindet offentligt om, at den fraråder danske borgere og virksomheder at indgå i engagementer, der kan gavne israelske bosættelser. Det vil jeg passende minde om igen”.

Den danske regering opfatter i lighed med EU de israelske bosættelser som et brud på folkeretten og en hindring for en løsning på Palæstina-konflikten.

“Sephora er en verdensomspændende virksomhed. Vi har ingen interesse i at blive sat sammen med noget, der ikke er lovligt”, understreger Kirsten Schmidt.

Sephora har kun haft AHAVA på hylderne i sin butik i Illum i København siden åbningen i 2012.

Flere artikler fra undersøgelsen:

Gå ikke glip af den næste afsløring

Nyhedsbrev sign-up
heartexit-upmagnifiercrosschevron-downchevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram