Uafhængig journalistik er vigtigere end nogensinde før. Men uden din hjælp kan det ikke lade sig gøre.

Danwatch Journalistik

Vi har valgt, at vores journalistik skal være tilgængelig for alle. Men den er ikke gratis at producere. Derfor håber vi, at dem, der kan, vil støtte os.

Hvis du allerede støtter Danwatch, siger vi mange tak og undskyld ulejligheden.

Sephora dropper israelsk hudplejeprodukt

Kosmetikkæden Sephora har fjernet bosætterproduktet AHAVA fra hylderne i Danmark. Dermed har samtlige større danske forhandlere droppet produktet som følge af DanWatch’s rapport.
Vi har læst artiklen op. Lyt til den her
DanWatch afslørede i fredags, d. 26. september, at hudplejeproduktet AHAVA, der er produceret i den illegale israelske bosættelse Mitzpe Shalem på Vestbredden, kunne findes på hylderne i flere større danske butikker.Magasin og Salling fjernede produktet umiddelbart efter DanWatch’s afsløring, og Matas droppede ideen om en lancering af produktet i oktober. I dag har kosmetikkæden Sephora valgt at følge trop og fjernet produktet fra sit sortiment. Dermed har samtlige større danske forhandlere fjernet det kontroversielle israelske produkt fra hylderne.“Vi har fjernet produktet fra vores hylder i dag. Og vi regner ikke med, at det kommer tilbage igen”, fortæller Kirsten Schmidt, der er kategori- og marketingschef for Sephora i Danmark og Sverige.

Ifølge Kirsten Schmidt var Sephora ikke klar over over, at AHAVA blev produceret i en bosættelse på den israelsk besatte Vestbred:
“Vi skal have en snak med vores leverandør og finde ud af, hvordan vi står i det her.”

Klar melding fra minister

Den danske regering fraråder handel med varer fra de ulovlige bosættelser, slog handels- og udviklingsminister Mogens Jensen fast i fredags: “Regeringen har ved flere lejligheder mindet offentligt om, at den fraråder danske borgere og virksomheder at indgå i engagementer, der kan gavne israelske bosættelser. Det vil jeg passende minde om igen”.

Den danske regering opfatter i lighed med EU de israelske bosættelser som et brud på folkeretten og en hindring for en løsning på Palæstina-konflikten.

“Sephora er en verdensomspændende virksomhed. Vi har ingen interesse i at blive sat sammen med noget, der ikke er lovligt”, understreger Kirsten Schmidt.

Sephora har kun haft AHAVA på hylderne i sin butik i Illum i København siden åbningen i 2012.

Relaterede nyheder

Få vores nyhedsbrev

Hjælp os med at forbinde dig til verden …

Danwatch holder dig opdateret på, hvordan Danmark er forbundet til de mest sårbare mennesker i verden. Vi holder øje med de forhold, vores fødevarer, tøj og teknologi bliver til under, og vi holder øje med, hvad danske virksomheder laver i udlandet.

Vi tror på, at alle skal have fri adgang til kritisk journalistik, der forbinder os til verden. Derfor har vi som et af de eneste medier i Danmark valgt, at vores journalistik skal være gratis. Samtidig mener vi ikke, at vi troværdigt og kritisk kan dække danske virksomheder og samtidig være økonomisk afhængige af dem. Derfor er Danwatch fri for annoncer.

Danwatch har kun kunnet forblive uafhængige, kritiske, gratis og annoncefri, fordi vi får støtte fra fonde, donorer og støttemedlemmer. Nu mere end nogensinde har vi også brug for din hjælp. Støt Danwatch med en enkelt donation eller et fast månedligt beløb.

Tip os

Har du en idé, eller har du kendskab til forhold, som du mener, vi bør undersøge – så kontakt os.

Det kan også være, at du er freelancejournalist med en god ide – skriv eller ring.

Jeg vil være anonym

Du kan bruge formularen – også anonymt – men vil du være helt sikker på, at ingen kan spore din kommunikation til os, anbefaler vi, at du installerer app’en Signal på din telefon.

I Signal kan du kontakte os på dette telefonnummer: +45 2340 6664

Bankoverførsel

Enkeltbidrag

Merkur Bank

Registreringsnr.: 8401

Kontonr.: 0001 119 355

Bemærk, at du skal donere min. 200 kr. for at dit støttebidrag kan være med til at kvalificere os til at søge Tipsmidler.

Husk at skrive dit fulde navn, og gerne din e-mail som kommentar til overførslen. Tilføj dit CPR nr i kommentarfeltet, hvis du ønsker skattefradrag.

Want to make an international donation?

IBAN:
DK4284010001119355

SWIFT/BIC:
MEKUDK21

Click here

Bliv støttemedlem

Fast overførsel med Betalingsservice. Som fast bidragsyder accepterer du, at vi opbevarer dine data som beskrevet her.

Regnr., kontonr. og CPR-nr. bruges kun til at oprette en betalingsservice-aftale, således at fremtidige betalinger kan trækkes automatisk.