Uafhængig journalistik er vigtigere end nogensinde før. Men uden din hjælp kan det ikke lade sig gøre.

Danwatch Journalistik

Vi har valgt, at vores journalistik skal være tilgængelig for alle. Men den er ikke gratis at producere. Derfor håber vi, at dem, der kan, vil støtte os.

Hvis du allerede støtter Danwatch, siger vi mange tak og undskyld ulejligheden.

Udviklingsministeren skal forklare sig om investeringer gennem skattely

Enhedslisten kræver svar på, hvorfor den danske stats udviklingsfond investerer i udviklingslande gennem De Britiske Jomfruøer.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Emilie Ekeberg
Emilie Ekeberg
Journalist / Mobil: +45 53771104 / Signal: +47 45033479

Investeringsfonden for Udviklingslande (IFU) har investeret 75 millioner kroner i et internetfirma i det fattige og voldshærgede Myanmar gennem holdingselskaber på De Britiske Jomfruøer og i Singapore, skrev Danwatch i forrige uge.

Det betyder ifølge kritikerne, at Myanmar risikerer at gå glip af skatteindtægter. Og det betyder, at IFU støtter op om nogen af verdens værste skattely, der tapper udviklingslande som Myanmar for enorme ressourcer.

IFU fastholder på sin side, at de har gennemført en grundig undersøgelse af investeringen i internetfirmaet, der konkluderer, at Myanmar ikke mister nogle skatteindtægter som følge af, at investeringen går gennem Singapore og De Britiske Jomfruøer.

Nu kalder Enhedslisten så udviklingsminister Flemming Møller Mortensen i samråd om sagen.

Ministeren skal blandt andet svare Enhedslisten og Folketingets øvrige partier på, om investeringer gennem De Britiske Jomfruøer er forenelige med det udviklingsmandat, som IFU har.

Også IFU’s skattepolitik, der er baseret på sortlister fra EU og OECD, der ifølge Enhedslisten slet ikke indeholder de vigtigste og mest centrale skattely, skal ministeren udtale sig om:

“Er EUs skattelyliste et tilfredsstillende værktøj, når penge til udvikling skal formidles ud i verden?”, spørger Enhedslisten.

Datoen for samrådet er endnu ikke fastlagt.

Relaterede nyheder

Få vores nyhedsbrev

Hjælp os med at forbinde dig til verden …​

Danwatch holder dig opdateret på, hvordan Danmark er forbundet til de mest sårbare mennesker i verden. Vi holder øje med de forhold, vores fødevarer, tøj og teknologi bliver til under, og vi holder øje med, hvad danske virksomheder laver i udlandet.

Vi tror på, at alle skal have fri adgang til kritisk journalistik, der forbinder os til verden. Derfor har vi som et af de eneste medier i Danmark valgt, at vores journalistik skal være gratis. Samtidig mener vi ikke, at vi troværdigt og kritisk kan dække danske virksomheder og samtidig være økonomisk afhængige af dem. Derfor er Danwatch fri for annoncer.

Danwatch har kun kunnet forblive uafhængige, kritiske, gratis og annoncefri, fordi vi får støtte fra fonde, donorer og støttemedlemmer. Nu mere end nogensinde har vi også brug for din hjælp. Støt Danwatch med et en enkelt donation eller et fast månedligt beløb.

Tip os

Har du en idé, eller har du kendskab til forhold, som du mener, vi bør undersøge – så kontakt os.

Det kan også være, at du er freelancejournalist med en god ide – skriv eller ring.

Jeg vil være anonym

Du kan bruge formularen – også anonymt – men vil du være helt sikker på, at ingen kan spore din kommunikation til os, anbefaler vi, at du installerer app’en Signal på din telefon.

I Signal kan du kontakte os på dette telefonnummer: +45 2340 6664

Bankoverførsel

Enkeltbidrag

Merkur Bank

Registreringsnr.: 8401

Kontonr.: 0001 119 355

Bemærk, at du skal donere min. 200 kr. for at dit støttebidrag kan være med til at kvalificere os til at søge Tipsmidler.

Husk at skrive dit fulde navn, og gerne din e-mail som kommentar til overførslen. Tilføj dit CPR nr i kommentarfeltet, hvis du ønsker skattefradrag.

Want to make an international donation?

IBAN:
DK4284010001119355

SWIFT/BIC:
MEKUDK21

Click here

Bliv støttemedlem

Fast overførsel med Betalingsservice. Som fast bidragsyder accepterer du, at vi opbevarer dine data som beskrevet her.

Regnr., kontonr. og CPR-nr. bruges kun til at oprette en betalingsservice-aftale, således at fremtidige betalinger kan trækkes automatisk.