Uafhængig journalistik er vigtigere end nogensinde før. Men uden din hjælp kan det ikke lade sig gøre.

Danwatch Journalistik

Vi har valgt, at vores journalistik skal være tilgængelig for alle. Men den er ikke gratis at producere. Derfor håber vi, at dem, der kan, vil støtte os.

Hvis du allerede støtter Danwatch, siger vi mange tak og undskyld ulejligheden.

Vil du med til filmfestival i San Diego om menneskerettigheder?

Organisationen Human Rights Watch lancerer filmfestivaler, hvor menneskerettighederne er i fokus. Du kan være med online, når årets første festival åbner 2.-8. februar 2021, eller du kan streame, når du vil.
Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email

Selvom covid-19-pandemien snart går ind i sit andet år, kan coronaen ikke  forhindre filmfestivaler i at poppe op over hele verden – og streames til enhver karantæne med wifi. Det handler om menneskerettigheder, og årets første filmfestival fra San Diego kan du ikke alene se sammen med 599 andre tilskuere, du kan også stille spørgsmål til instruktøren efter filmen. 

Hver film afsluttes nemlig med en ‘Q and A’ via Zoom, Blue Jeans  eller Human Rights Watch’s Facebookside

Selve filmene kan streames fra festivalens hjemmeside fra d. 2. februar 2021. 

1. Through the night

Selv før covid-19-pandemien arbejdede folk overalt i USA i mere end et fuldtidsjob for at få råd til at betale husleje. Én af konsekvenserne ved non-stop jobs er 24 timers daginstitutioner, hvor instruktøren, Loira Limbal, der selv er enlig forælder med to jobs, har fulgt to mødre og deres tætte forhold til Nunu, deres barns elskede plejeperson i Dee’s Tots Daycare i New York. Filmen er et portræt af en nådesløs økonomis konsekvenser for arbejderklassens enlige forældre og en hyldest til hverdagens helte.

Vises fra den 3. februar.

2. Missing In Brooks County

110 kilometer nord for den mexicansk-amerikanske grænse ligger Brooks County, Texas. Filmen følger to familier, der er på jagt efter familiemedlemmer, som er forsvundet. Ved grænsen til USA er omtrent 3000 mennesker omkommet siden 2008 i kampen for at undgå den amerikanske stats immigrationskontrol. Mellem 300 og 600 migranter anslås at miste livet i den barske ørken hvert år. Kun en ud af fem migranter bliver nogensinde fundet.

Vises fra den 4. Februar.

3. I am Samuel

Gennem fem år har et filmhold fulgt den unge Samuel fra et traditionelt familieliv på landet i Kenya til et liv i Nairobi. Her forelsker han sig i anden ung mand, Alex, på trods af at homoseksualitet er forbudt i Kenya. “I am Samuel” er en film om kærlighed og frigørelse, traditioner og retten til at være den, man er.

Vises fra den 6. Februar.

4. Talking about Trees

I en tid, hvor mange af os drømmer om at gå i biografen, minder filmen Talking about Trees om, at ikke alle har den ret. I Sudan har biografer været ulovlige de sidste 30 år. Efter et militærkup blev alle biografer lukket, filmproducenter arresteret og karrieren for fire lovende sudanesiske filminstruktører var forbi, før den begyndte. Vennerne købte en gammel open air biograf for at genskabe landets filmkultur, men vil det lykkes for dem at vise en film offentligt i et land, hvor tilladelser fra regeringen  er nødvendige og strømafbrydelser konstante?  

Talking about Trees vandt prisen for bedste dokumentarfilm ved filmfestivalen i Berlin i 2020.

Vises fra den 5. Februar.

 5. A Reckoning In Boston

Filmskaber James Rutenbeck kommer til bydelen Dorchester i Boston for at dokumentere livet på et kursus i et community center. Her møder han Kafi Dixon, 44 år, der droppede ud af skolen som 15 årig. Hun drømmer om at starte et kooperativ i Boston for afroamerikanske kvinder, der har været ude for traumatiske oplevelser. Carl, 65 år, er klassens ældste og intellektuel leder. I mødet med de to konfronteres instruktøren med volden og racismen i deres by og han tvinges til at forholde sig til sin egen rolle i racistiske strukturer. 

Vises fra den 6. Februar

Læs mere om, hvordan du køber billetter til the 2021 Digital Edition of the Human Rights Watch Film Festival San Diego her.

Relaterede nyheder

Få vores nyhedsbrev

Hjælp os med at forbinde dig til verden …​

Danwatch holder dig opdateret på, hvordan Danmark er forbundet til de mest sårbare mennesker i verden. Vi holder øje med de forhold, vores fødevarer, tøj og teknologi bliver til under, og vi holder øje med, hvad danske virksomheder laver i udlandet.

Vi tror på, at alle skal have fri adgang til kritisk journalistik, der forbinder os til verden. Derfor har vi som et af de eneste medier i Danmark valgt, at vores journalistik skal være gratis. Samtidig mener vi ikke, at vi troværdigt og kritisk kan dække danske virksomheder og samtidig være økonomisk afhængige af dem. Derfor er Danwatch fri for annoncer.

Danwatch har kun kunnet forblive uafhængige, kritiske, gratis og annoncefri, fordi vi får støtte fra fonde, donorer og støttemedlemmer. Nu mere end nogensinde har vi også brug for din hjælp. Støt Danwatch med et en enkelt donation eller et fast månedligt beløb.

Tip os

Har du en idé, eller har du kendskab til forhold, som du mener, vi bør undersøge – så kontakt os.

Det kan også være, at du er freelancejournalist med en god ide – skriv eller ring.

Jeg vil være anonym

Du kan bruge formularen – også anonymt – men vil du være helt sikker på, at ingen kan spore din kommunikation til os, anbefaler vi, at du installerer app’en Signal på din telefon.

I Signal kan du kontakte os på dette telefonnummer: +45 2340 6664

Bankoverførsel

Enkeltbidrag

Merkur Bank

Registreringsnr.: 8401

Kontonr.: 0001 119 355

Bemærk, at du skal donere min. 200 kr. for at dit støttebidrag kan være med til at kvalificere os til at søge Tipsmidler.

Husk at skrive dit fulde navn, og gerne din e-mail som kommentar til overførslen. Tilføj dit CPR nr i kommentarfeltet, hvis du ønsker skattefradrag.

Want to make an international donation?

IBAN:
DK4284010001119355

SWIFT/BIC:
MEKUDK21

Click here

Bliv støttemedlem

Fast overførsel med Betalingsservice. Som fast bidragsyder accepterer du, at vi opbevarer dine data som beskrevet her.

Regnr., kontonr. og CPR-nr. bruges kun til at oprette en betalingsservice-aftale, således at fremtidige betalinger kan trækkes automatisk.