Gratis journalistik?

Vi har valgt, at vores journalistik skal være tilgængelig for alle. Men den er ikke gratis at producere. Derfor håber vi, at dem, der kan, vil støtte os.

Hvis du allerede støtter Danwatch, siger vi mange tak og undskyld ulejligheden.

Danwatch guider dig til CPH:DOX

CPH:DOX åbner den 20. marts med over 200 dokumentarfilm på programmet. Danwatch guider dig her til fem film med fokus på retfærdighed og frihedskampe, du bør se.
Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
  • Alle fotos: CPH:DOX


All articles loaded
No more articles to load

Film om flygtningebørn i Jordan, sudanesisk kvindefodbold og Kinas étbarnspolitik er bare noget af det, der er på programmet, når en af verdens største dokumentarfilmsfestivaler, CPH:DOX, løber af stablen fra 20.-31. marts.

Festivalen byder på over 200 film fra hele verden og afholdes for 16. gang i år.

Her er fem film, som Danwatch anbefaler:

All That Perishes at the Edge of Land

Filmen belyser et emne, der tidligere er blevet dokumenteret af Danwatch: Skibsophugning under kummerlige forhold. Den kun 30 minutter lange dokumentar fortæller historien om en gruppe arbejdere, der er ved at få nok af at arbejde under usle og livsfarlige forhold.

Hira Nabis kalder selv hans film for en fabel, og der er da også noget mytisk billederne af de kolossale fragtskibe, der langsomt sejler mod land, for at blive skilt i tusind stykker.

Hvornår:

Ons. 27/3 17:00 Cinemateket

Fre. 29/3 15:00 Cinemateket

Køb billetter her

Se trailer:

Tiny Souls

Dokumentaren følger livet for børn i en jordansk flygtningelejr gennem fire år. Filmen viser, at børn, uanset hvilke kummerlige forhold de og deres familie lever under, altid formår at finde plads til leg og grin.

Filmens instruktør, palæstinensiske Ninna Naser debuterer på årets CPH:DOX og er nomineret i festivalens hovedkategori for bedste dokumentar.

Hvornår:

Tor. 28/03 19:30 Empire (Mød instruktøren)                                             

Lør. 30/03 14:15 Dagmar

Køb billetter her

Se trailer:

Khartoum Offside


I Sudan må kvinder hverken spille fodbold eller instruere film. Det har dog ikke stoppet instruktør Marwa Zein, der på CPH:DOX præsenterer en film om en gruppe kvinders kamp for at få lov at praktisere en sport, der ellers er forbudt for kvinder, i et islamistisk diktatur.

En film om kvinders kamp for rettigheder i et regime, hvor selv det at bære fodboldshorts er en kamp.

Hvornår:

Lør. 23/03 14:30 Dagmar (Mød instruktøren)                               

Ons. 27/03 19:30 Empire

Køb billetter her

Sea of Shadows


Du har sikkert aldrig hørt om Totoaba-fisken, en udryddelsestruet fisk der lever i den mexicanske golf. Dens svømmeblære bliver solgt på Kinas sorte marked for op til 100.000 dollars.

Filmen dokumenterer de krigslignende tilstande, der er opstået mellem miljøaktivister, der forsøger at redde fisken, og de mafiaorganisationer, der vil tjene penge på at sælge den. Filmen er instrueret af Richard Ladkani og giver et unikt indblik i klimakampens frontlinje.

Hvornår:

Fre. 22/3 19:30 Empire (Mød instruktøren)

Man. 25/3 17:30 Den blå Planet (Særvisning)

Ons. 27/3 12:15 Cinemateket

Køb billetter her

One Child Nation


Dokumentaren undersøger konsekvenserne af etbarnspolitikken i Kina, der blev indført i 1979. I den dybt personlige dokumentar udfolder instruktøren Nanfu Wang historien om loven, der har forårsaget dybe kløfter i det kinesiske samfund.

Hun interviewer hendes egen familie, aktivister og embedsfolk, der fortæller uhyrlige historier om kidnapninger, drab på pigebørn og tvangs-sterilisering. Filmen vandt hovedprisen ved årets Sundance filmfestival.

Hvornår:

Man. 25/3 21:45 Grand Teatret (Mød instruktøren)

Ons. 27/3 19:00 Palads

Søn. 31/3 14:00 Aveny T

Køb billetter her

Relaterede nyheder
Mere om samme ...

Tip os

Har du en idé, eller har du kendskab til forhold, som du mener, vi bør undersøge – så kontakt os.

Det kan også være, at du er freelancejournalist med en god ide – skriv eller ring.

Jeg vil være anonym

Du kan bruge formularen – også anonymt – men vil du være helt sikker på, at ingen kan spore din kommunikation til os, anbefaler vi, at du installerer app’en Signal på din telefon.

I Signal kan du kontakte os på dette telefonnummer: +45 2784 8139

Bankoverførsel

Enkeltbidrag

Vores bank
Merkur Bank

Registreringsnr.
8401

Kontonr.
0001 119 355

Bemærk, at du skal donere min. 200 kr. for at dit støttebidrag kan være med til at kvalificere os til at søge Tipsmidler.

Husk at skrive dit fulde navn, og gerne din e-mail som kommentar til overførslen. Tilføj dit CPR nr i kommentarfeltet, hvis du ønsker skattefradrag.

Want to make an international donation?

IBAN:
DK4284010001119355
SWIFT/BIC:
MEKUDK21

Click here

Bliv støttemedlem

Fast overførsel med Betalingsservice

Månedligt bidrag

Årligt bidrag

Du kan bakke op om Danwatchs arbejde ved at blive fast bidragyder ved et månedligt eller årligt beløb. Som fast bidragsyder får du gratis adgang til arrangementer.

Husk, at du kan trække det fra i skat, hvis du tilføjer dit CPR nr.