Uafhængig journalistik er vigtigere end nogensinde før. Men uden din hjælp kan det ikke lade sig gøre.

Danwatch Journalistik

Vi har valgt, at vores journalistik skal være tilgængelig for alle. Men den er ikke gratis at producere. Derfor håber vi, at dem, der kan, vil støtte os.

Hvis du allerede støtter Danwatch, siger vi mange tak og undskyld ulejligheden.

Efter Danwatch-undersøgelse: Ministre indkaldes til samråd om antibiotika i rejer til Danmark

Reje-historie sparker gang i politisk debat om arbejdsforhold og antibiotikarester i fødevarer.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email

Hvordan kan det fremover undgås, at der findes antibiotika i rejer, der sælges i danske supermarkeder?
Sådan lyder et af spørgsmålene til miljø- og fødevareminister, Jakob Ellemann-Jensen (V), og udenrigsminister, Anders Samuelsen (LA).

De to ministre er indkaldt til samråd på baggrund af Danwatch’s undersøgelse af vietnamesiske kæmperejer, der blev bragt i september. Undersøgelsen viste, at rejerne produceres under kritisable arbejdsforhold, samt at de indeholder antibiotikarester.
Det er Christian Juhl, udviklingsordfører for Enhedslisten og medlem af folketinget, der har indkaldt ministrene.

Christian Juhl kalder det “ganske uacceptabelt”, at danske supermarkeder forhandler kæmperejerne fra Vietnam, og på sin hjemmeside skriver han, at “det er på tide, at regeringen stiller sig mere kritisk over for arbejds- og produktionsforhold bag varer, der importeres til Danmark”.

Christian Juhl vil også spørge de ansvarlige ministre, hvordan det fremover sikres, at arbejdere, der producerer fødevarer til det danske marked, arbejder under forsvarlige forhold.

En dato for samrådet er endnu ikke fastlagt.

Læs mere om reje-undersøgelsen her.

Relaterede nyheder

Få vores nyhedsbrev

Hjælp os med at forbinde dig til verden …​

Danwatch holder dig opdateret på, hvordan Danmark er forbundet til de mest sårbare mennesker i verden. Vi holder øje med de forhold, vores fødevarer, tøj og teknologi bliver til under, og vi holder øje med, hvad danske virksomheder laver i udlandet.

Vi tror på, at alle skal have fri adgang til kritisk journalistik, der forbinder os til verden. Derfor har vi som et af de eneste medier i Danmark valgt, at vores journalistik skal være gratis. Samtidig mener vi ikke, at vi troværdigt og kritisk kan dække danske virksomheder og samtidig være økonomisk afhængige af dem. Derfor er Danwatch fri for annoncer.

Danwatch har kun kunnet forblive uafhængige, kritiske, gratis og annoncefri, fordi vi får støtte fra fonde, donorer og støttemedlemmer. Nu mere end nogensinde har vi også brug for din hjælp. Støt Danwatch med et en enkelt donation eller et fast månedligt beløb.

Tip os

Har du en idé, eller har du kendskab til forhold, som du mener, vi bør undersøge – så kontakt os.

Det kan også være, at du er freelancejournalist med en god ide – skriv eller ring.

Jeg vil være anonym

Du kan bruge formularen – også anonymt – men vil du være helt sikker på, at ingen kan spore din kommunikation til os, anbefaler vi, at du installerer app’en Signal på din telefon.

I Signal kan du kontakte os på dette telefonnummer: +45 2340 6664

Bankoverførsel

Enkeltbidrag

Merkur Bank

Registreringsnr.: 8401

Kontonr.: 0001 119 355

Bemærk, at du skal donere min. 200 kr. for at dit støttebidrag kan være med til at kvalificere os til at søge Tipsmidler.

Husk at skrive dit fulde navn, og gerne din e-mail som kommentar til overførslen. Tilføj dit CPR nr i kommentarfeltet, hvis du ønsker skattefradrag.

Want to make an international donation?

IBAN:
DK4284010001119355

SWIFT/BIC:
MEKUDK21

Click here

Bliv støttemedlem

Fast overførsel med Betalingsservice. Som fast bidragsyder accepterer du, at vi opbevarer dine data som beskrevet her.

Regnr., kontonr. og CPR-nr. bruges kun til at oprette en betalingsservice-aftale, således at fremtidige betalinger kan trækkes automatisk.