Uafhængig journalistik er vigtigere end nogensinde før. Men uden din hjælp kan det ikke lade sig gøre.

Danwatch Journalistik

Vi har valgt, at vores journalistik skal være tilgængelig for alle. Men den er ikke gratis at producere. Derfor håber vi, at dem, der kan, vil støtte os.

Hvis du allerede støtter Danwatch, siger vi mange tak og undskyld ulejligheden.

Guide: 7 oplysende TED Talks

TED.com er en uendelig og gratis kilde til brugbar og ejendommelig viden. Her er masser af miniforelæsninger om global udvikling og menneskerettigheder - eller mangel på samme. Danwatch har samlet syv overraskende og underholdende TED Talks, hvor du kan blive lidt klogere på verdenssituationen.
Vi har læst artiklen op. Lyt til den her

Dan Pallotta: The way we think about charity is dead wrong

Ifølge AIDS Ride-stifter Dan Pallotta, har vi lært at tænke, at velgørenhed kun er lødigt, hvis der er minimale omkostninger til administration. Men hvad nu hvis administration og investeringer kan få pengene til at vokse, så der kan skaffes endnu flere midler til den gode sag?

Charmian Gooch: Meet the global corruption’s hidden players

Den tidligere turkmenske enehersker Niyazov fik bygget en 12 meter høj guldstatue af sig selv, der roterede efter solens bane. Det er den slags klichéhistorier, vi kender fra korruptionens verden, men det er sjældent, vi hører, hvordan store, internationale banker og dækselskaber muliggør disse spændende indkøb. Det fortæller Global Witness-medstifter Charmian Gooch om her.

Hans og Ola Rosling: How not to be ignorant about the world

Gæt med når Hans Rosling quizzer publikum i klodens tilstand. Med humor og data udstiller den svenske professor i international sundhed, Hans Rosling, sammen med sin søn Ola Rosling, hvordan særligt medierne giver os et alt for pessimistisk verdensbillede. Der bliver i øvrigt også gjort tykt grin med svenskere.

Dame Ellen McArthur: The Surprising thing I learned sailing solo around the world

Dame Ellen McArthur fortæller medrivende om sin halsbrækkende jordomrejse til søs, og om hvordan det gav hende en pludselig opmærksomhed på verdens begrænsede naturressourcer. Det er både underholdende og oplysende.

Kevin Bales: How to combat modern slavery

Vidste du, at der i 2010 var 27 millioner slaver i verden? Og at prisen for et menneske kan gå helt ned til fem dollars? Kevin Bales er medstifter af organisationen Free the Slaves og kommer her med et bud på, hvordan vi bekæmper moderne slaveri.

Leslie T. Chang: The voices of China’s workers

Bærer du også rundt på vestlig skyldfølelse, når du kigger på din iPhone, som en hårdtarbejdende kineser har bygget, men ikke har råd til selv at købe? Lad være, og hør hvad arbejderne selv har at sige.

Michael Norton: How to buy happiness

Enhver selvhjælpsbog vil fortælle dig, at du ikke kan købe dig til lykke. Men det er bare fordi, de ikke ved, hvad du skal købe. Michael Norton er professor i business administration og marketing på Harvard Business School og fortæller her om sin undersøgelse, der viser, at folk der bruger penge på velgørende formål er lykkeligere end dem, der ikke gør.

Relaterede nyheder

Få vores nyhedsbrev

Hjælp os med at forbinde dig til verden …

Danwatch holder dig opdateret på, hvordan Danmark er forbundet til de mest sårbare mennesker i verden. Vi holder øje med de forhold, vores fødevarer, tøj og teknologi bliver til under, og vi holder øje med, hvad danske virksomheder laver i udlandet.

Vi tror på, at alle skal have fri adgang til kritisk journalistik, der forbinder os til verden. Derfor har vi som et af de eneste medier i Danmark valgt, at vores journalistik skal være gratis. Samtidig mener vi ikke, at vi troværdigt og kritisk kan dække danske virksomheder og samtidig være økonomisk afhængige af dem. Derfor er Danwatch fri for annoncer.

Danwatch har kun kunnet forblive uafhængige, kritiske, gratis og annoncefri, fordi vi får støtte fra fonde, donorer og støttemedlemmer. Nu mere end nogensinde har vi også brug for din hjælp. Støt Danwatch med en enkelt donation eller et fast månedligt beløb.

Tip os

Har du en idé, eller har du kendskab til forhold, som du mener, vi bør undersøge – så kontakt os.

Det kan også være, at du er freelancejournalist med en god ide – skriv eller ring.

Jeg vil være anonym

Du kan bruge formularen – også anonymt – men vil du være helt sikker på, at ingen kan spore din kommunikation til os, anbefaler vi, at du installerer app’en Signal på din telefon.

I Signal kan du kontakte os på dette telefonnummer: +45 2340 6664

Bankoverførsel

Enkeltbidrag

Merkur Bank

Registreringsnr.: 8401

Kontonr.: 0001 119 355

Bemærk, at du skal donere min. 200 kr. for at dit støttebidrag kan være med til at kvalificere os til at søge Tipsmidler.

Husk at skrive dit fulde navn, og gerne din e-mail som kommentar til overførslen. Tilføj dit CPR nr i kommentarfeltet, hvis du ønsker skattefradrag.

Want to make an international donation?

IBAN:
DK4284010001119355

SWIFT/BIC:
MEKUDK21

Click here

Bliv støttemedlem

Fast overførsel med Betalingsservice. Som fast bidragsyder accepterer du, at vi opbevarer dine data som beskrevet her.

Regnr., kontonr. og CPR-nr. bruges kun til at oprette en betalingsservice-aftale, således at fremtidige betalinger kan trækkes automatisk.