Uafhængig journalistik er vigtigere end nogensinde før. Men uden din hjælp kan det ikke lade sig gøre.

Danwatch Journalistik

Vi har valgt, at vores journalistik skal være tilgængelig for alle. Men den er ikke gratis at producere. Derfor håber vi, at dem, der kan, vil støtte os.

Hvis du allerede støtter Danwatch, siger vi mange tak og undskyld ulejligheden.

Kultur og Kritik anbefaler 4 film til CPH:DOX

I næste uge løber CPH:DOX af stablen. I den anledning har Danwatch udvalgt 4 film, du bør se. Filmene sætter fokus på virksomheder og staters ansvar i forhold til slavehandel, jordtyveri og klimaforandringer.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
CPH:DOX er Skandinaviens største dokumentarfilmfestival, som foregår fra d. 16.-26.03.2017. Sammenlagt bliver der på de 10 dage vist over 200 film. Danwatch har set et uddrag af filmene, og har udvalgt 4 film, vi gerne vil anbefale, som problematiserer og synliggør forholdet mellem virksomheder, stater og mennesker.

Thank You for the Rain (Julia Dahr og Kisilu Musya)

Forstår du stadig ikke, hvad konsekvenserne af klimaforandringer er? Så tag ind og se ‘Thank You for the Rain’. Dokumentaren skildrer den kenyanske landmand Kisilu Musyas møde med klimaforandringerne i hans hjemland Kenya. Filmen viser ekstrem tørke og oversvømmelse én og samme sted, nemlig på Kisilus egen jord.

‘Thank You for the Rain’ er instrueret af Julia Dahr og co-produceret af Kisilu Musya. Filmen følger karismatiske Kisilus kamp for at oplyse og opfordre verdens ledere og stater til at gøre en indsats imod klimaforandringer. Følg Kisulu fra Kenya til Paris hvor han kæmper sin sag, og blandt andet taler for verdens ledere ved klimakonferencen COP21.

Trailer:

Hvornår?

Tirsdag d. 21/03 kl. 20:00 i Empire Bio
Torsdag d.  23/03 kl. 16:45 i Cinemateket
Lørdag d. 25/03 kl. 12:00 i Nordisk Film Palads

 The Chocolate Case (Benthe Forrer)

Tilbage i 2002 støder de 3 hollandske journalister Teun Van Keuken, Maurice Dekkers og Roland Duong på en kort notits i en avis om slaveri i kakaobranchen. De beslutter sig for at undersøge sagen nærmere. Følg journalisternes afdækning af  kakaobranchens hemmeligheder, og deres beslutning om at tage sagen i egen hånd, og dermed lave deres egen slavefri-chokolade.

‘The Chocolate Case’ er instrueret af den hollandske instruktør Benthe Forrer, hun har samlet al materialet, der er blevet produceret gennem mere end et årti. Filmen kommer hele vejen rundt om kakao-branchen og undersøger varekæden fra kakaobønne til færdigproduceret chokolade og hvordan store virksomheder som Nestlé forholder sig til problematikken.  Dokumentaren indeholder dybtfølte interviews med tidligere børnearbejdere og slaver.

Trailer:

Hvornår?

Søndag d. 19/03 kl.16:30 i Nordisk Film Palads
Onsdag d. 22/03 kl.12:00 i Grand Teatret
Lørdag d. 25/03 kl. 14:15 i Cinemateket.

Dead Donkeys Fear No Hyenas (Joakim Demmer)

‘Dead Donkeys Fear No Hyenas’ sætter fokus på ‘landgrabbing’ i Etiopien og har verdenspremiere til CPH:DOX. Hungersnød er et kæmpe problem i Etiopien, men den etiopiske regering udlejer alligevel de indfødtes land til udenlandske investorer, der så dyrker jorden for derefter at eksportere afgrøderne.

Dead Donkeys Fear No Hyenas’ tager dig med til Gambela i Etiopien og sætter ansigt på etiopiske bønder, der er har fået frataget deres jord. Filmen har været 5 år undervejs og den svenske instruktør Joakim Demmer skildrer de store menneskelige konsekvenser af den etiopiske regerings politik.

Trailer:

Hvornår?

Lørdag d. 18/03 kl. 17:30 i Empire Bio
Mandag d.  20/03 kl. 16:45 i Cinemateket
Lørdag d.  25/03 kl. 21:30 i Nordisk Film Dagmar

The Opposition (Hollie Fifer)

‘The oppositionen’ starter med at bulldozere, bestilt af en australsk byggematador, ruller ind i et boligområde i hovedstaden Port Moresby i Papa Ny Guinea, for at nedlægge indbyggernes hjem. Hermed bliver den store virksomhed mod det lille samfund omdrejningspunktet for hele filmen.

Med Joe Moses og oppositionslederen Dame Carol Kidu i spidsen, viser dokumentaren det lille samfunds kamp for at forhindre byggematadoren i at frarøve 3000 mennesker deres hjem.

Den australske instruktør Hollie Fifer formår på bedste vis med ‘The Opposition’ at illustrere de lokale indbyggeres følelse af håbløshed og den indædte David vs. Goliath kamp, der udfolder sig det lille samfund i Port Moresby i Papa Ny Guinea.

Trailer:

Hvornår?

Lørdag d. 18/03 kl. 21:30 i Nordisk Film Palads
Mandag d. 20/03 kl. 10:15 i Kunsthal Charlottenborg
Onsdag d. 22/03 kl. 17:30 i Empire Bio

Relaterede nyheder

Få vores nyhedsbrev

Hjælp os med at forbinde dig til verden …​

Danwatch holder dig opdateret på, hvordan Danmark er forbundet til de mest sårbare mennesker i verden. Vi holder øje med de forhold, vores fødevarer, tøj og teknologi bliver til under, og vi holder øje med, hvad danske virksomheder laver i udlandet.

Vi tror på, at alle skal have fri adgang til kritisk journalistik, der forbinder os til verden. Derfor har vi som et af de eneste medier i Danmark valgt, at vores journalistik skal være gratis. Samtidig mener vi ikke, at vi troværdigt og kritisk kan dække danske virksomheder og samtidig være økonomisk afhængige af dem. Derfor er Danwatch fri for annoncer.

Danwatch har kun kunnet forblive uafhængige, kritiske, gratis og annoncefri, fordi vi får støtte fra fonde, donorer og støttemedlemmer. Nu mere end nogensinde har vi også brug for din hjælp. Støt Danwatch med et en enkelt donation eller et fast månedligt beløb.

Tip os

Har du en idé, eller har du kendskab til forhold, som du mener, vi bør undersøge – så kontakt os.

Det kan også være, at du er freelancejournalist med en god ide – skriv eller ring.

Jeg vil være anonym

Du kan bruge formularen – også anonymt – men vil du være helt sikker på, at ingen kan spore din kommunikation til os, anbefaler vi, at du installerer app’en Signal på din telefon.

I Signal kan du kontakte os på dette telefonnummer: +45 2340 6664

Bankoverførsel

Enkeltbidrag

Merkur Bank

Registreringsnr.: 8401

Kontonr.: 0001 119 355

Bemærk, at du skal donere min. 200 kr. for at dit støttebidrag kan være med til at kvalificere os til at søge Tipsmidler.

Husk at skrive dit fulde navn, og gerne din e-mail som kommentar til overførslen. Tilføj dit CPR nr i kommentarfeltet, hvis du ønsker skattefradrag.

Want to make an international donation?

IBAN:
DK4284010001119355

SWIFT/BIC:
MEKUDK21

Click here

Bliv støttemedlem

Fast overførsel med Betalingsservice. Som fast bidragsyder accepterer du, at vi opbevarer dine data som beskrevet her.

Regnr., kontonr. og CPR-nr. bruges kun til at oprette en betalingsservice-aftale, således at fremtidige betalinger kan trækkes automatisk.