Ny serie

Øjenvidner til en verden i lockdown

Normalt vil Danwatch selv være på jorden og dække, hvordan en verdenshistorisk begivenhed som coronakrisen påvirker sårbare mennesker, og hvordan vi i Danmark er forbundet til det. Men da vi ikke kan rejse ud nu, har vi i stedet valgt at åbne verden op sammen med de mange medier og journalister fra hele verden, vi samarbejder med.
Yangon, Myanmar

“Sulten tager os måske før virussen”

Play Video
Store dele af Myanmars hovedstad Yangon, hvor der lever over fem millioner mennesker, er blevet lukket ned på grund af corona. Alligevel fortsætter U Ba Maw sit arbejde med at køre bus, for ellers ville han ikke kunne få mad på bordet. Det fortæller han til Danwatchs partnermedie Frontier Myanmar.
Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email

Ingen ved rigtig hvem eller hvor mange, der er smittet med corona i Myanmar. 

Officielt er under 250 mennesker blevet smittet med corona i det sydøstasiatiske land, hvor der bor over 53 millioner mennesker. Men landet har kun foretaget omkring 20.000 tests, og de fleste regner med, at langt flere er smittede, end hvad de officielle tal viser. Landets militærdiktatur kritiseres for at famle i blinde.

Landets hovedstad Yangon har udgangsforbud om natten, og dele af byen er under delvis lockdown på grund af virussen. Men i mange tilfælde er det op til folk selv og deres lokalsamfund at administrere nedlukningen og sikre værnemidler til folk. Samtidig er landet på mange måder gået i stå, fordi den internationale efterspørgsel på det tøj, som bliver lavet på en stor del af landets fabrikker, er forsvundet. 

På trods af manglende passagerer og risikoen for at blive smittet fortsætter Yangons buschauffører med at køre deres ruter gennem storbyen.

“I sidste ende, tjener jeg ikke særligt meget, fordi der er færre mennesker, men jeg kører stadig for at gøre det nemmere for passagererne,” fortæller chaufføren U Ba Maw til Frontier Myanmar:

“Vi risikerer at blive udsat for smitte, fordi vi ikke kan holde styr på, hvem der stiger af og på bussen.”

“Selv med risikoen og de færre penge, må vi buschauffører fortsætte med at køre igennem pandemien,” siger U Ba Maw.

I samarbejde med Frontier Myanmar

flere

Øjenvidner til en verden i lockdown

Kommende

Øjenvidner til en verden i lockdown

Der er umiddelbart ikke flere artikler på vej ...

Få besked, når der kommer flere øjenvidneberetninger

Corona har afbrudt vores forbindelse til resten af verden. Hjælp os med at genskabe den.

Coroa har tvunget os til at finde nye måder at lave journalistik og finansiere den. Danwatch laver kritisk undersøgende journalistik om, hvordan vi i Danmark er forbundet til nogle af de mest sårbare mennesker i verden gennem de ting, vi køber.

Vi tror på, at alle skal have fri adgang til kritisk journalistik, der forbinder os til verden. Derfor har vi som et af de eneste medier i Danmark valgt, at vores journalistik skal være gratis. Det holder vi fast i, selvom nedlukningen af vores samfund også har store økonomiske konsekvenser for os.

Vi tror på, at vores journalistik skal være uafhængig af økonomiske og politiske interesser. Vi mener ikke, vi troværdigt og kritisk kan dække danske virksomheder og samtidig være økonomisk afhængige af dem. Derfor er Danwatch fri for annoncer. Det betyder, at du kan læse uden at blive forstyrret, og at vi har friheden til at udfordre de rige og magtfulde.

Danwatch har kun kunnet forblive uafhængige, kritiske, gratis og annoncefri, fordi vi får støtte fra fonde, donorer og støttemedlemmer. Nu mere end nogensinde har vi også brug for din hjælp. Støt Danwatch med et en enkelt donation eller et fast månedligt beløb.

Tip os

Har du en idé, eller har du kendskab til forhold, som du mener, vi bør undersøge – så kontakt os.

Det kan også være, at du er freelancejournalist med en god ide – skriv eller ring.

Jeg vil være anonym

Du kan bruge formularen – også anonymt – men vil du være helt sikker på, at ingen kan spore din kommunikation til os, anbefaler vi, at du installerer app’en Signal på din telefon.

I Signal kan du kontakte os på dette telefonnummer: +45 2340 6664

Bankoverførsel

Enkeltbidrag

Merkur Bank

Registreringsnr.: 8401

Kontonr.: 0001 119 355

Bemærk, at du skal donere min. 200 kr. for at dit støttebidrag kan være med til at kvalificere os til at søge Tipsmidler.

Husk at skrive dit fulde navn, og gerne din e-mail som kommentar til overførslen. Tilføj dit CPR nr i kommentarfeltet, hvis du ønsker skattefradrag.

Want to make an international donation?

IBAN:
DK4284010001119355

SWIFT/BIC:
MEKUDK21

Click here

Bliv støttemedlem

Fast overførsel med Betalingsservice. Som fast bidragsyder accepterer du, at vi opbevarer dine data som beskrevet her.

Regnr., kontonr. og CPR-nr. bruges kun til at oprette en betalingsservice-aftale, således at fremtidige betalinger kan trækkes automatisk.