Danwatch Journalistik

Vi har valgt, at vores journalistik skal være tilgængelig for alle. Men den er ikke gratis at producere. Derfor håber vi, at dem, der kan, vil støtte os.

Hvis du allerede støtter Danwatch, siger vi mange tak og undskyld ulejligheden.

Udstilling: Jordens forfald – hvordan er det gået så vidt?

Ny udstilling på Charlottenborg Kunsthal sætter i løbet af sommeren fokus på globalisering, klimaforandringer og kapitalisme, og hvordan vi mennesker står i centrum for at ødelægge kloden.
Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
I en ny gruppeudstilling på Kunsthal Charlottenborg, bliver klimaforandringer og menneskets ødelæggelse af jorden fremstillet gennem tekst, historiske objekter og en række værker.‘Slow violence’ er en udstilling, der tager et historisk tilbageblik og diskuterer, hvordan vi som mennesker behandler naturen og hinanden. Udstillingen undersøger, hvordan menneskets kolonisering og industrialisering har påvirket kloden og fået os til at være afskåret fra naturen.Inden for geologien defineres den tidsalder, vi er i, som den antropocæne tidsalder, og det er med det narrativ, udstillingen bliver fortalt.“Fortællingen om det antropocæne er en ny evolutionær dagsorden, der sætter menneskeheden i centrum for klodens udvikling og udpeger mennesket som den væsentligste geologiske faktor,” skriver Kunsthal Charlottenborg i en pressemeddelelse til udstillingen.

Forskning gennem kunst

Og det er netop dette – menneskets langsomme ødelæggelse af jorden – som kurator Katarina Stenbecks tager udgangspunkt i med sin udstilling. Udstillingen er en del af Katrina Stenbecks ph.d. projekt “In Search of the Lost Future” og er et samarbejde mellem Det Kgl. Danske Kunstakademis billedkunstskoler og Københavns Universitet. Det består af tre udstillinger, hvoraf denne udstilling er nummer to i rækken.

[INSERT_ELEMENTOR id=”9015″]

Gennem forskningsprojektet, undersøger hun, hvordan kunsten kan sætte et samfundskritisk fokus på menneskers påvirkning af Jorden.

Kurator Katarina Stenbeck. Foto: Danwatch

“Den her udstilling prøver at se på destabiliseringen af klimaet, som en form for langsom vold, der er foretaget af to væsentlige udviklinger i menneskets historie, som handler om den europæiske kolonisering og den tidlige kapitalisme,”  fortæller Katarina Stenbeck til Danwatch.

Hvordan publikum håndterer dette, er op til dem selv. Udstillingen lægger nemlig op til at få publikum til at tænke og reflektere over deres egen tilstedeværelse i verden.

‘Slow violence’ er nemlig ifølge Katarina Stenbeck selv, en udstilling der ikke præsenterer publikum for en færdig fortælling, men en udstilling der i stedet udstikker en række spørgsmål og overvejelser og dermed skaber et rum for refleksion for publikum.

Værker fra hele verden er med

I udstillingen bliver der blandt andet lagt bredt fokus på klimaforandringer og koloniseringen i Peru. I små glimt prøver udstillingen at se på menneskets rolle i forhold til industrialisering, kolonisering og klimaforandringer.

Den er en blanding af installationer, videoværker, tegninger og tekster. Teksterne er skrevet af Katarina Stenbeck selv, Zoe Todd, som er antropolog og forsker i det antropocæne samt Basia Irland, der er digter og kunstner der bruger vand som udgangspunkt for sine tekster.

 

Udstillingen kan ses på Kunsthal Charlottenborg  fra den 18. juni 2017 til den 13. august 2017.

Relaterede nyheder

Få vores nyhedsbrev

Hjælp os med at forbinde dig til verden …​

Danwatch holder dig opdateret på, hvordan Danmark er forbundet til de mest sårbare mennesker i verden. Vi holder øje med de forhold, vores fødevarer, tøj og teknologi bliver til under, og vi holder øje med, hvad danske virksomheder laver i udlandet.

Vi tror på, at alle skal have fri adgang til kritisk journalistik, der forbinder os til verden. Derfor har vi som et af de eneste medier i Danmark valgt, at vores journalistik skal være gratis. Samtidig mener vi ikke, at vi troværdigt og kritisk kan dække danske virksomheder og samtidig være økonomisk afhængige af dem. Derfor er Danwatch fri for annoncer.

Danwatch har kun kunnet forblive uafhængige, kritiske, gratis og annoncefri, fordi vi får støtte fra fonde, donorer og støttemedlemmer. Nu mere end nogensinde har vi også brug for din hjælp. Støt Danwatch med et en enkelt donation eller et fast månedligt beløb.

Tip os

Har du en idé, eller har du kendskab til forhold, som du mener, vi bør undersøge – så kontakt os.

Det kan også være, at du er freelancejournalist med en god ide – skriv eller ring.

Jeg vil være anonym

Du kan bruge formularen – også anonymt – men vil du være helt sikker på, at ingen kan spore din kommunikation til os, anbefaler vi, at du installerer app’en Signal på din telefon.

I Signal kan du kontakte os på dette telefonnummer: +45 2340 6664

Bankoverførsel

Enkeltbidrag

Merkur Bank

Registreringsnr.: 8401

Kontonr.: 0001 119 355

Bemærk, at du skal donere min. 200 kr. for at dit støttebidrag kan være med til at kvalificere os til at søge Tipsmidler.

Husk at skrive dit fulde navn, og gerne din e-mail som kommentar til overførslen. Tilføj dit CPR nr i kommentarfeltet, hvis du ønsker skattefradrag.

Want to make an international donation?

IBAN:
DK4284010001119355

SWIFT/BIC:
MEKUDK21

Click here

Bliv støttemedlem

Fast overførsel med Betalingsservice. Som fast bidragsyder accepterer du, at vi opbevarer dine data som beskrevet her.

Regnr., kontonr. og CPR-nr. bruges kun til at oprette en betalingsservice-aftale, således at fremtidige betalinger kan trækkes automatisk.