Uafhængig journalistik er vigtigere end nogensinde før. Men uden din hjælp kan det ikke lade sig gøre.

Danwatch Journalistik

Vi har valgt, at vores journalistik skal være tilgængelig for alle. Men den er ikke gratis at producere. Derfor håber vi, at dem, der kan, vil støtte os.

Hvis du allerede støtter Danwatch, siger vi mange tak og undskyld ulejligheden.

Danwatch-afsløring nomineret til Bordings Journalistpris

Danwatchs afdækning af en dansk forsvarsvirksomheds militæreksport til De Forende Arabiske Emirater er blevet nomineret til Anders Bordings Journalistpris.
Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email

I maj sidste år kunne Danwatch i fællesskab med TV2 og hollandske Lighthouse Reports afsløre, at Terma, en aarhusiansk forsvarsvirksomhed, havde solgt udstyr til krigsskibe og bombefly, som De Forende Arabiske Emirater havde brugt til at skade civile i Yemen.

Dermed, vurderede både eksperter og menneskerettighedsorganisationer, at Terma kunne have været medvirkende til krigsforbrydelser, ligesom virksomheden blev kritiseret for hverken at leve op til EU’s regler for våbeneksport eller FN’s våbentraktat.

Nu er arbejdet blevet nomineret til Anders Bordings Journalistpris, der er en specialpris, som hvert år gives til et dansk nichemedie.

Undersøgelsen, der blandt andet har fået Erhvervsstyrelsen til at melde Terma til Bagmandspolitiet for brud på de danske eksportkontrolregler, er kommet i stand i et samarbejde mellem journalisterne Emilie Ekeberg, Nicolaj Houmann og Charlotte Aagaard, redaktør Jesper Hyhne og direktør Jesper Nymark.

Prisen uddeles den 26. august, og udover Danwatch er også fagbladet Folkeskolen og videnskab.dk nomineret.

Relaterede nyheder

Få vores nyhedsbrev

Hjælp os med at forbinde dig til verden …​

Danwatch holder dig opdateret på, hvordan Danmark er forbundet til de mest sårbare mennesker i verden. Vi holder øje med de forhold, vores fødevarer, tøj og teknologi bliver til under, og vi holder øje med, hvad danske virksomheder laver i udlandet.

Vi tror på, at alle skal have fri adgang til kritisk journalistik, der forbinder os til verden. Derfor har vi som et af de eneste medier i Danmark valgt, at vores journalistik skal være gratis. Samtidig mener vi ikke, at vi troværdigt og kritisk kan dække danske virksomheder og samtidig være økonomisk afhængige af dem. Derfor er Danwatch fri for annoncer.

Danwatch har kun kunnet forblive uafhængige, kritiske, gratis og annoncefri, fordi vi får støtte fra fonde, donorer og støttemedlemmer. Nu mere end nogensinde har vi også brug for din hjælp. Støt Danwatch med et en enkelt donation eller et fast månedligt beløb.

Tip os

Har du en idé, eller har du kendskab til forhold, som du mener, vi bør undersøge – så kontakt os.

Det kan også være, at du er freelancejournalist med en god ide – skriv eller ring.

Jeg vil være anonym

Du kan bruge formularen – også anonymt – men vil du være helt sikker på, at ingen kan spore din kommunikation til os, anbefaler vi, at du installerer app’en Signal på din telefon.

I Signal kan du kontakte os på dette telefonnummer: +45 2340 6664

Bankoverførsel

Enkeltbidrag

Merkur Bank

Registreringsnr.: 8401

Kontonr.: 0001 119 355

Bemærk, at du skal donere min. 200 kr. for at dit støttebidrag kan være med til at kvalificere os til at søge Tipsmidler.

Husk at skrive dit fulde navn, og gerne din e-mail som kommentar til overførslen. Tilføj dit CPR nr i kommentarfeltet, hvis du ønsker skattefradrag.

Want to make an international donation?

IBAN:
DK4284010001119355

SWIFT/BIC:
MEKUDK21

Click here

Bliv støttemedlem

Fast overførsel med Betalingsservice. Som fast bidragsyder accepterer du, at vi opbevarer dine data som beskrevet her.

Regnr., kontonr. og CPR-nr. bruges kun til at oprette en betalingsservice-aftale, således at fremtidige betalinger kan trækkes automatisk.